2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Új ipari park Miskolcon

Új ipari parkot alakít ki a miskolci önkormányzat a város déli részében, a 800 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 400 millió forintot nyert – mondta Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) a város polgármestere sajtótájékoztatón, szerdán.

Kriza Ákos közölte: miután a város eddigi ipari parkja “betelt”, ezért nyitottak újabb területet a Miskolcon beruházók számára.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, az M30-as autópálya közelében csaknem 63 hektáron kezdődhetnek meg a fejlesztések. A polgármester elmondta: Miskolc további gazdasági fejlődése, újabb munkahelyek létrehozása érdekében kiemelt jelentőségű az újabb ipari park. MTI

800 millió a Déli Ipari Park fejlesztésére

Miskolc további gazdasági fejlődése szempontjából jelentős támogatási szerződést írtak alá a mai napon a Miskolc Holding Zrt. és a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői. Ezzel megkezdődhet a miskolci Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése, amelyre a város az Új Széchenyi Terv keretében nyert 400 millió forint összegű az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatást.

Miskolc új ipari parkjának fejlesztését, amely a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja, összesen 800 millió forintból valósítja meg a város, vagyis a teljes beruházás felét az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatási forrás biztosítja. Az ünnepélyes eseményen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője, Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke írta alá a támogatási szerződést.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a szerződéskötés alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Déli Ipari Parkban mintegy 62,5 hektáron kezdődhetnek meg a fejlesztések. Ez Miskolc további gazdasági fejlődés, újabb munkahelyek létrehozása szempontjából is kiemelt jelentőségű. Miskolc másik ipari parkja az elmúlt évek munkájának köszönhetően megtelt befektetőkkel, most a Déli Ipari Parknak kell követnie ezt a példát – tette hozzá Kriza Ákos.

Az Új Széchenyi Terv pályázati felhívásának célja olyan vonzó befektetési környezet kialakításának támogatása, amely az Észak-magyarországi régió versenyképességének megőrzése szempontjából kiemelt fontossággal bír. A pályázati felhívás keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 8 projekt, Heves megyében pedig 4 projekt nyert el összesen közel 3,6 milliárd forint összegű támogatást. A konstrukció keretében az egyik legnagyobb volumenű, az egyik legnagyobb összköltségű és támogatási összegű projekt a Miskolc Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése – emelte ki Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője, aki szerint a projekt a város gazdasági fejlődése és befektetők vonzása, valamint új munkahelyek teremtése szempontjából kiemelten fontos.

Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke az eseményen elmondta, hogy alapvető cél az ipari park címmel rendelkező terület infrastrukturális ellátottságának olyan szintre emelése, amely vonzóvá teszi a területet az idetelepülni szándékozó, versenyképes vállalkozások számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…