2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Új elnök a Tokaj Reneszánsz Egyesület élén

A Tokaj Reneszánsz-Tokaji Nagy Borok Egyesülete, a tokaj-hegyaljai minőségi borászatok érdekvédelmi és közösségi szervezete új elnököt választott Turóczi István, a Royal-Tokaji Pincészet vezérigazgatója személyében.

Az Egyesület korábbi elnökei Bacsó András, Dr. Kovács Tibor, Szepsy István, Mészáros László és Dr. Molnár Péter voltak. A Tokaj Reneszánsz Egyesület 1995-ben alakult, és fennállása óta a tokaj-hegyaljai és magyar borászat úttörő és mértékadó, bel- és külföldön egyaránt elismert szakmai szervezetévé nőtte ki magát. Tagjai azok a minőség iránt elkötelezett pincészetek és termelők, amelyek meghatározók a magas minőségű tokaji borok exportjában is.
Az elmúlt évben a „Reneszánsz” jelen volt a legrangosabb nemzetközi borkiállításokon, számos szakmai borbemutatót szervezett külföldön és belföldön egyaránt és az élére állt olyan, a világörökségi borvidékeket veszélyeztető beruházások ellen, mint például a szerencsi szalmaégető hőerőmű.
Új tagokkal is bővült a minőségi bortermelők összefogását erősítő szervezet: a Royal-Tokaji Borászat (Mád), a Tokaj-Nobilis (Bodrogkeresztúr), a Bartapince (Mád) és a Szepsy Pincészet (Mád) csatlakozott a közösségi törekvésekhez Dr. Molnár Péter elnöksége alatt.

A jelen pillanatban 17 tagot számláló egyesület új elnöke friss lendületet kíván adni a tokaji borvidék és az itt termelt borok népszerűsítésének, érdekvédelmének és az ehhez szükséges összefogásnak térségi és országos szinten egyaránt. Célkitűzései között szerepel a belső minőség- és eredetvédelmi rendszer szabályainak további erősítése és állhatatos betartatása, a Tokaj Reneszánsz ismeretségének, hazai és külföldi piacokon való jelenlétének megerősítése. Az Egyesület által működtetett „Tokaj Vinum Rex Vinorum Borrend” ez éven új tagok felavatásával tervezi tovább szélesíteni világszinten a tokaji borok népszerűsítését.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek