2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Új élelmiszer piac épül Kazincbarcikán

Szeptember 1-én megkezdődik Kazincbarcikán az új élelmiszer piac építése, amelynek értéke a kapcsolódó beruházásokkal együtt több,mint másfél milliárd forint. Ezzel egyidejűleg, a piactól alig  száz méterre, az Árpád Fejedelem téri Óvoda épületében kap helyet a szolgáltatás- tudtuk meg Sztupák Pétertől, Kazincbarcika fejlesztésekért felelős alpolgármesterétől.

Szeptember elsején a piac bontásával kezdődnek meg a munkálatok.  Az építő és beruházó a nyíregyházi székhelyű ALFI-KER  Kft, amely pályázat útján nyerte meg az új piac megépítését, majd üzemeltetését is az önkormányzattól . Az európai normáknak is megfelelő, korszerű, fedett, új parkoló helyekkel ellátott piac várhatóan 2010 nyarára készül majd el.

Sztupák Péter Kazincbarcika alpolgármestere arról beszélt: a fejlesztés öröm a város számára, de egyben, mind minden építkezés kényelmetlenséggel is jár. Az önkormányzat mindent megtett azért, hogy az átmeneti időben is zavartalan legyen a kiszolgálás. Így az Árpád Fejedelem téri óvoda ad helyt az árusoknak és a vevőknek egyaránt az új piac nyitásáig.

/ÖS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek