2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Új bölcsőde épül Mezőkövesden mintegy 200 millió forintos támogatásból

199,99 millió forint támogatást nyert Mezőkövesd Város Önkormányzata az „Új bölcsődei férőhelyek létrehozása Mezőkövesden” című, TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00024 azonosító számú projektjével. Az összegből új bölcsődét építenek fel a városban, egyebek mellett melegítő konyha, terasz, játszóudvar és parkolók kialakításával. A projekt befejezési határideje 2022. 07. 31.

Mezőkövesden az Egri úti lakótelepen az önkormányzat tulajdonában lévő Illyés Gyula út, 200/91 hrsz. alatti ingatlanon építik fel az új bölcsődét. A tervezett épületben egy nagyobb bölcsődei részt, illetve a hozzá kapcsolódó kisebb melegítő konyhát, valamint minden olyan helyiséget kialakítanak, amelyet a szabvány előír. A csoportszobákhoz árnyékolható teraszt létesítenek, így a gyermekeket a szabadban is altathatják majd. A hátsókertben – a széltől és az utcai zajoktól védett – játszóudvart hoznak létre, ahová a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő játszóeszközöket telepítenek.

A pályázat keretében a bölcsőde használatához szükséges parkolóhelyeket – köztük akadálymentes férőhelyet – is kialakítanak, a fejlesztés eredményeként 24 db új férőhely létesül. Emellett rakodóhelyeket és kerékpártárolókat, az épület oldalsó bejáratánál pedig babakocsi-tárolót is építenek, továbbá a projekten belül teljes körűen berendezik a bölcsődét.

Az új épület mindenütt korszerű, az érvényben lévő előírásoknak megfelelő építő- és burkolóanyagok, nyílászárók, épületgépészeti és elektromos berendezéseket használnak fel az építés során. A bölcsődei neveléshez szükséges eszközök beszerzése is a pályázat része.

A projektnek köszönhetően bővülnek a gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek. Mezőkövesden egy intézmény működik, az új bölcsőde építésével a város nyugati szélén is elérhetővé válik a bölcsődei szolgáltatás a családok számára. Ezáltal csökken a távolság a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény között, mindez pedig segíti a kisgyermeket nevelő családok életét.

A fejlesztés továbbá hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének, a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatásának elősegítéséhez is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek