2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Acélmű épülhet a DIP-ben

Új acélgyártó üzem és folyamatos öntőmű épülhet Diósgyőrben.
Az 1770. július 27-én alapított diósgyőri kohászathoz ugyan nem jutottak hozzá, mert nem sikerült megállapodni az egykori DAM-vagyont birtokló projektcéggel, ám ez nem tántorította el a szír-török befektetőcsoportot attól, hogy felélesszék a kohászatot Diósgyőrben. A régi használatba vétele helyett így egy új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesítenek pár száz méterrel arrébb a Diósgyőri Ipari Parkban.

Az erre alapított Miskolc Steel Mills Kft. beadta a hatóságokhoz a szükséges engedélyekhez a kérelmeket – az előzetes vizsgálati dokumentáció 2012. július 30-ig tekinthető meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint miskolci önkormányzat Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási időben.
Információnk szerint a DAM közel 600 ezer tonna éves kapacitásával szemben az új acélmű 2 hengersoros 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill lesz. A berendezések összessége új, korszerű, a BAT (Best Available Technology, azaz a legjobb elérhető technológia) előírásainak maximálisan megfelel majd. A társaság 300 embernek ad munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést.

forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…