2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Udvariasságot hirdet az MVK

Első ízben, mondhatni, kísérleti jelleggel rendezte meg „Legudvariasabb sofőr” versenyét a miskolci közlekedési társaság. Az MVK utasait is, saját dolgozóit is arra sarkalta az elmúlt hónapok folyamán, szavazzanak, szerintük ki, azaz melyik autóbusz-, illetve villamosvezető végzi e tekintetben legjobban a munkáját.

Az akció kiírása mögött kettős célt igyekezett láttatni az önkormányzati cég forgalmi igazgatósága, az ötletgazda: abbéli meggyőződését, hogy a járművezetői állomány, mint az MVK „frontszemélyzete”, már ma is kellően utasbarát módon dolgozik, amire érdemes felhívni a közönség figyelmét, valamint a „mindig lehet fejlődni” elv értelmében mégiscsak arra szeretnék buzdítani a kollégákat, hogy igyekezzenek tovább javítani munkahelyi viselkedésükön. Merthogy: a társaságot úgyis aszerint ítélik meg a városlakók, amilyen magatartást a nap mint nap látott sofőrök révén tapasztalnak.

Első alkalom volt ez – szeptembertől novemberig zajlott a voksolás -, és az illetékesek úgy ítélik most, kezdetnek nem is ment rosszul: több ezer szavazat érkezett, ami alapján meg lehetett jutalmazni a legjobbakat. Méghozzá összesen négyüket, minthogy nem csak a sínen és a gumikerekeken gördülő ágazatot választották szét, de a versenyt is két kategóriában, az utas- és a „belső” szavazatok szerint hirdették meg.

Ennek eredményeképpen az MVK legudvariasabb járművezetője verseny díjazott járművezetői:

Az utasok szavazatai alapján:

1. helyezett autóbuszvezető: Szabó György

1. helyezett villamosvezető: Lendeczky Péter

A kollégák szavazatai alapján:

1. helyezett autóbuszvezető: Tresánszki Tamás

1. helyezett villamosvezető: Vizi Erzsébet

A díjakat (pénzjutalom, oklevél) a szerdai ünnepségen adták az MVK központjában, ahol Börzsei Tibor vezérigazgató és Szatmári Gusztáv forgalmi igazgató köszöntötte a nyerteseket.

A cégnél mindazonáltal azt sem hagyták viszonzatlanul, hogy a nagyközönség kellő arányban vette ki a részét az akcióból: ajándékcsomaggal jutalmazták azokat, akiket a „külső” szavazatot leadók közül kisorsoltak; ketten vehették át személyesen a szerdai ünnepségen, Anger Tímea és Lévai Zsoltné.

Fotó:Juhász Balázs

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek