2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Továbbra is zavartalanul üzemel a Búza téri piac

Az elmúlt napokban az a hír terjedt el a miskolci Búza téri piacon, hogy rövidesen tönkre megy a piac és be kell zárni a létesítményt. Káli Sándor Miskolc polgármester ezért pénteken megbeszélésre hívta az ottani kereskedők képviselőit. A találkozón a város vezetője elmondta, hogy volt megkeresés a többségi tulajdonos részéről egy esetleges tulajdoni eladás illetve vételi szándékról, azonban – mint ahogy azt a csütörtöki Közgyűlés döntése is megerősítette – a város nem kívánja eladni a Miskolc Piac Zrt-ben meglévő kisebbségi tulajdoni részét.

A polgármester megfogalmazása szerint többek között azért sem, mert így kívánják védeni az ottani kereskedők illetve a vásárlók érdekeit. Ennek megerősítéseként az önkormányzat felajánlott egy Felügyelő Bizottsági tagságot a Miskolc Piac Zrt-ben, mely képviselőt a piacon bérleti joggal rendelkezők választanak ki maguk közül. A város jövőbeni tervei között szerepel, a többségi tulajdon megszerzése és a Miskolc Holding bekapcsolása.

Káli Sándor polgármester a piacon kereskedők kérdésre cáfolta azt a híresztelést is, hogy a piac melletti parkoló helyére egy hipermarketet építene a város.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…