2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Továbbra is fokozott ellenőrzés Miskolcon

A Veres Pál polgármester által pénteken elrendelt szigorúbb és fokozottabb ellenőrzéseknek köszönhetően szombaton már kedvezőbb közterületi állapotokról számoltak be a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai.

 Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, tekintettel a veszélyhelyzetben elrendelt, meghosszabbított kijárási korlátozásra, a miskolci lakosság védelmében április 10-én, pénteken reggel 8 órától április 13-án, hétfőn éjfélig elrendelte a turista forgalomban és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását. A lezárást a Miskolci Önkormányzati Rendészet kordonokkal biztosította szombaton is. A miskolctapolcai úton és a Majális park felhajtónál pedig a húsvéti hétvégén a rendőrség tart ellenőrzést, felhívva az autósok figyelmét arra, hogy nem lehet parkolni a nagy parkolókban, valamint arra, hogy kerüljék a csoportosulást és tartsák be a kijárási korlátozás előírásait.

 

Szombaton a parkolók kordonnal történő lezárása jól működött, nem bontották meg, és gépjármű sem állt az elzárt területekre.

 

Lillafüreden, a Csanyikban, és a Majális parkban csak kevés kerékpáros volt, gyalogosan is csak néhány család indult kirándulni, ők is kisebb, 2-3 fős csoportokban.

Diósgyőr-Majláth városrészben az Előhegy utca zöldterületein volt kisebb csoportosulás, de a rendészek figyelmeztették őket a kijárási korlátozásra.

A Kaffka Margit általános iskola udvarán található sportpályáról a nap folyamán összesen 34 főt kellett elküldeniük a MIÖR munkatársainak. Ezt a területet az elkövetkező napokban is kiemelten ellenőrzik majd.

 

A belvárosban elvétve, jellemzően fiatalkorúak sétáltak kisebb csoportokban, a rendészek mindenkivel elbeszélgettek, és figyelmeztették őket a kijárási korlátozás előírásainak betartására.

 

A Népkertben 1-2 családon kívül nagyobb csoportok nem voltak. A játszóteret azonban újra kellett szalagozni, mert egy-két helyen valakik megbontották a lezárást.

 

Az Avas városrészben akadt teendőjük a rendészeknek. A Munkácsy Mihály általános iskolában 15 fős boxedzést tartottak az udvaron, az Avasi kilátónál hatan lábtengóztak, őket hazaküldték a rendészek.

 

Miskolctapolcán nem volt fennakadás, néhányan egyénileg sportoltak, kerékpároztak, futottak.

 

A piacok és bevásárlóközpontok környezetében az ünnep előtti bevásárlási lehetőséget kihasználva nagy volt a forgalom. Jellemzően az előírt távolságot betartva várakoztak az emberek.

 

A Csermőke utcai Lidlben sokan várakoztak csoportosan, ezért a rendészek a boltvezetőnek jelezték a problémát, ezt követően a biztonsági őr adott iránymutatást a vásárlóknak.

 

Pénteken gond volt a Vasgyári piaccal szembeni kisboltnál is, de szombatra ez megoldódott, kevesebben voltak, és betartották a megszabott távolságot.

 

Mivel a járvány lassítására továbbra is egyetlen hatásos módszer van, az, ha mindenki, aki teheti otthon marad, ezért a közterületeken való csoportosulással szemben a következő napokra is határozottabb fellépést kért a rendészektől a városvezető.

 

A polgármester továbbra is kéri a lakosság megértését és az óvintézkedések feltétlen betartását. Vigyázzunk egymásra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…