2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Tovább fejlődik Miskolc térségének hulladékgazdálkodása

 Újabb pályázatot nyert Miskolc
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2013. évi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására kiírt pályázatán 144.750.00 Ft támogatást nyert korszerű hulladékgyűjtő járművek beszerzésére.
Miskolcon dinamikusan fejlődik a települési hulladékgyűjtés és kezelés rendszere, amely most újabb mérföldkőhöz érkezett. A korábbi sikeres pályázatokat követően ismét eredményesen pályázott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ezzel lehetővé válik, hogy a borsodi megyeszékhelyen európai szintű hulladékgazdálkodási rendszer működjön, hiszen az elnyert támogatásnak köszönhetően újabb három hulladékgyűjtő jármű beszerzésére nyílik lehetőség.

A Miskolci Önkormányzat élt a 2013 végén a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázati lehetőséggel, amelynek célja a hulladékgazdálkodási feladatok ellátásának fejlesztése és a közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása.
A tárca eredetileg 428,6 millió forintos kerettel hirdette meg a pályázatot. Tekintettel a jelentkezők számára, a minisztérium a kiosztható összeget 1 milliárd forintra emelte.

A beadási határidőre 524 pályázat érkezett (1.711 település, 6.224.730 lakos)    
A befogadott pályázatok száma 507 db, a támogatható pályázatok száma pedig 480 db volt.
A 2014. július 22-én közzétett eredmények alapján: 25 pályázatot fogadtak el, 455-öt azonban, forráshiány miatt elutasítottak.

Miskolc önkormányzata a rendelkezésre álló keretösszeg több mint 13 %-át kapta meg támogatásként, ezáltal a nyertesek között is a legnagyobb támogatást elérő önkormányzat címével is büszkélkedhet.

Dr. Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy Miskolc városa nagyon büszke az elmúlt időszakban elért, a hulladékgazdálkodás fejlesztését biztosító eredményekre.

A fejlesztések nem állnak le, továbbra is eltökélt célja a városvezetésnek a helyi hulladékgazdálkodás fejlesztése, a szelektív hulladékgyűjtés minél szélesebb kiterjesztése, az elkülönítetten gyűjtött hulladékok hasznosításra történő előkészítése.

A mostani nyertes pályázat egy újabb lépcsőfok, amelynek során három korszerű hulladékgyűjtő jármű kerül beszerzésre. Dr. Kriza Ákos külön kiemelte az önkormányzati dolgozók munkáját, akik nélkül ez a siker nem valósulhatott volna meg és megköszönte a szakmai támogatást az önkormányzati tulajdonú MiReHuKöz Nonprofit Kft-nek is.

Részletek: http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-agrarfejlesztesert-es-hungarikumokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/milliardos-tamogatas-a-hulladekgazdalkodasban

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…