2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

TOP-ból fejlesztették Hernádnémeti és a szomszédos települések közlekedését

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felújították a Gesztely – Bőcs – Kesznyéten, valamint a Hernádnémetit Tiszalúccal összekötő útszakaszokat, illetve Hernádnémeti belterületén padkaburkolással kerékpár sávot hoztak létre 3 km hosszban. A közútfejlesztést ünnepélyes keretek közt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnökének a részvételével avatták fel.

A vendégeket dr. Orosz Zsolt polgármester köszöntötte és szólt arról, hogy milyen sokat jelent a település számára az útfelújítás és a kerékpáros sáv építése.

Török Dezső a közlekedésbiztonság javulása mellett kiemelte a környezettudatosság fontosságát, ugyanis a kerékpáros forgalom remélt növekedésével párhuzamosan várhatóan csökkenni fog a károsanyag kibocsátás. Ezen túlmenően szólt a TOP keretében megvalósuló közlekedési fejlesztésekről, amely keretében 80 km hosszban új kerékpárút épül, illetve mintegy 6 milliárd forintos költséggel 65,5 km hosszban megújulnak az alsóbbrendű utak.

A köszöntő beszédeket követően egyházi képviselők is megáldották az utat, melyet a nemzetiszín szalag átvágás után a helyi lakosok egyből használatba is vettek.

Fotónkon: Peiker Tamás, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Török Dezső, a  megyei közgyűlés elnöke, Koncz Ferenc, országgyűlési képviselő, dr. Orosz Zsolt, polgármester

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…