2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Több százan búcsúztatták Solymosi nénit

Több százan búcsúztatták Solymosi nénit

Több százan búcsúztatták Solymosi nénitMa délután Ózdon, a Gyári temetőben több százan kísérték utolsó útjára a cigánygyerekek által kirabolt és megvert Solymosi Miklósnét. A 92 évet megélt asszonyt január 19-én saját házában támadta meg két 14 éves és egy 11 éves elkövető. A szakszerű orvosi kezelés ellenére 24 nap múlva, február 13-án elhunyt.

Alig van olyan politikai párt, amelynek vezetője ne nyilvánított volna részvétet a gyászoló család felé, nem titkolva felháborodását és az elkövetők cigány származását. Talán olyanok is akadtak, akik érezték, hogy van közük a helyzet elfajulásában, amit az eddigi kettős mérce alkalmazásával értek el. A szerda este Ózdon kampányoló Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök jelöltje is megemlékezett Solymosi néniről és a közbiztonság megerősítését hangsúlyozta. Mindez persze, hogy erre egyre nagyobb az igény, az elmúlt húsz év látlelete is. A Fidesz városi elnöke, Vitális István a regnáló kormány vezetőit figyelmeztette a csütörtök délután temetésre, ahol várta volna a megjelenésüket, ahogyan az ellenkező esetben történni szokott. Hiába várt, mert felhívása úgy tűnik, nem ért célba. A városi pártszervezetek vezetői, valamint dr. Bárdos Balázs és Kiss Sándor alpolgármesterek viszont részt vettek a temetésen, ami komoly biztonsági intézkedések kíséretében zajlott. A gyászban mindenki osztozott az elhunyt rokonságával, ezért elmaradt mindenféle atrocitás, de még a hangulatkeltés is. Olyannyira békés volt a temetés, hogy a gyilkosság helyszínéről, a Hétes telepről virággal érkező nyolc cigányasszony is beállhatott a gyászolók közé. Ők szerették, tisztelték Erzsike nénit, aki utolsó magyarként élt közöttük.

 

Kovács I.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…