2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Több mint játszótér

Ünnepélyes keretek között adták át szerda délután az uniós pénzből megvalósult játszóteret Monokon. Az avatáson részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Demeterné Bártfay Emese polgármester örömét fejezte ki, hogy megvalósult a beruházás. Egyrészt egy elhanyagolt, kihasználatlan területet sikerült hasznossá tenni, másrészt létrejött egy olyan tér, amely a monoki gyermekek számára kulturált környezetet biztosít az együttléthez. Megköszönte mindenki segítségét, közreműködését, aki hozzájárult a projekt megvalósulásához, és azt kívánta, használják a fiatalok egészséggel, és becsüljék meg a játszóteret.

Dr. Mengyi Roland gyakorló apaként hangsúlyozta, nagy felelősség a gyerekek nevelése, és minden rájuk fordított forint „a jövőbe történő befektetés”. A monoki önkormányzat jó szülőként a következő generáció érdekében döntött a terület ilyen módú hasznosításáról, amikor benyújtotta a pályázatot. Azonban ez több mint játszótér: nem csak arról szól, hogy a kicsik szabadon játszhatnak, hanem arról is, móka közben fejlődnek, szocializálódnak, csapatban játszanak és erős kis közösséget építenek.

Ezután a szülőkhöz szólt: fontos, hogy a fiatalok felálljanak a számítógép mellől, és ki lehessen őket vinni játszani, mert ez a testnek és a léleknek egyaránt jót tesz. Viszont a történetnek itt még nincs vége. Elmondta, hogy az önkormányzat ezen kívül több másik pályázatot is nyert, így tovább fog folytatódni a sportpálya beépítése és szépítése. Kiemelte, hogy az elmúlt négy évben Monok 400-450 millió forint fejlesztési forrást nyert, amihez ezúton is gratulált.

Ezt követően Rácz Bertalan plébános megáldotta a játszóteret, majd dr. Mengyi Roland és Demeterné Bártfay Emese átvágták a nemzeti színű szalagot. Ezt követően az óvodások adtak műsort. Az ünnepség a Kossuth Emlékmúzeumban zárult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek