2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Több mint 3 millió forint visszafizetésére kötelezték Miskolc MJV Önkormányzatát az előző városvezetés hibájából

Több mint 3 millió forint visszafizetésére kötelezték Miskolc MJV Önkormányzatát az előző városvezetés hibájából

Több mint 3 millió forint visszafizetésére kötelezték Miskolc MJV Önkormányzatát az előző városvezetés hibájából. A visszafizetési kötelezettség a „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt 2017-ben indított „Kataszteri felmérési szolgáltatások” elnevezésű közbeszerzési eljárása miatt keletkezett.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium már három évvel ezelőtt kezdeményezett szabálytalansági eljárást Miskolc MJV Önkormányzatával szemben a fenti közbeszerzési eljárás miatt. A minisztérium még abban az évben, 2017-ben megállapította, hogy szabálytalanság történt.

 

A korábbi városvezetés azonban több esetben is jogorvoslattal élt, végül 2019. júniusában a bíróság is jogerősen kimondta a szabálytalanságot. Jogkövetkezményként a korábban megítélt támogatás csökkentésre került, emiatt Miskolc MJV Önkormányzatának most 3.622.739 forintot vissza kell fizetnie.

 

Az előző városvezetéstől megörökölt szűkös városi költségvetést a járványhelyzet miatti kormányzati elvonások több milliárd forinttal csökkentették. Nem beszélve arról, hogy védekezésre, a miskolciak védelmére is több százmillió forintot kell költenie Miskolcnak. Minden fillér számít, ebből a 3,6 millió forintból közel 18 ezer védőmaszkot vásárolhatott volna a város az idősellátásban dolgozók számára.

 

Az előző városvezetés hibájából azonban Miskolc MJV Önkormányzata ezt az összeget nem fordíthatja Miskolcra, a miskolciakra, ezt a 3,6 millió forintot a városnak május végéig meg kell fizetnie a Magyar Államkincstárnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek