2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Több mint 1,3 milliárd forintos víziközmű beruházás indul Nagybarcán és Bánhorvátiban

Végre megoldódnak Nagybarca és Bánhorváti szennyvízelvezetési problémái. Az építési szerződés aláírásával kezdetét veszi a Nagybarca és Bánhorváti közösségek szennyvízelvezetését és szennyvíztisztítását megvalósító nagyszabású projekt, melynek célja a településeken keletkező szennyvíz gravitációs módon történő összegyűjtése és az így elvezetett szennyvíz teljes biológiai megtisztítása.
A mai nap folyamán Bánhorvátiban sor került az építési szerződés aláírására. A Nagybarcai Szennyvízelvezetési Agglomerációs Önkormányzati Társulás a nyílt közbeszerzési eljárás során kiválasztott Bánvölgye Konzorciumot bízta meg a kivitelezési munkálatok elvégzésével.

A projektterületen a szennyvízcsatorna hálózat nem kiépített, és a két település nem rendelkezik szennyvíztisztító teleppel sem. A közel 15 km-es gyűjtőhálózat és szennyvíztisztító telep kiépítésével megalapozzák a tényleges rácsatlakozások lehetőségét, ezáltal csökken a talaj és talajvíz szennyezőanyag terheltsége.

A közösségek vezetői régóta keresik együtt a megoldást, és most végre az Európai Unió támogatásának és a Magyar Állam társfinanszírozásának segítségével, a KEOP-1.2.0/09-11 pályázat keretein belül a települések által erre a célra létrehozott Nagybarcai Szennyvízelvezetési Agglomerációs Önkormányzati Társulás által biztosított önrésszel a tervek valósággá válnak. Bánhorváti polgármestere kiemelt fontosságúnak tartja a beruházást. „Az önkormányzatok egyik környezeti fenntarthatóságot érintő célja, hogy megvalósuljon a felszíni és felszín alatti vizek védelme, a talaj szennyezőanyag terhelésének csökkentése, a vízminőség romlásának megállítása. Mi is prioritásként kezeljük ezt a problémát. A mai építési szerződés aláírásával egy újabb lépéssel közelebb kerültünk megoldáshoz. Célunk, hogy a települések lakossága mielőbb használatba vegye a csatornahálózatot, amelynek építése hamarosan megkezdődik.” mondta Demeter Zoltán a Nagybarcai Szennyvízelvezetési Agglomerációs Önkormányzati Társulás elnöke, Bánhorváti polgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…