2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Több, mint 100 millió forintot nyert Miskolc Önkormányzata

A „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében 2011. október 20-án nyújtotta be MMJV Önkormányzata pályázatát.
Az egyik nyertes pályázatunk a „Partnerség a klimatikus változások hatásának csökkentésére” címet viseli.  (Bluegreen   HUSK/1101/1.5.1)
A projekt célja, hogy az érintettek hatékonyan reagálhassanak a klimatikus változások negatív következményeire határon átnyúló hatáskörrel. A projekt hozzájárul a környezettudatosság erősítéséhez, felhívja a figyelmet a klímaváltozás visszafordíthatatlan folyamataira, veszélyeire, irányt mutat egy élhetőbb környezet kialakításához.
Vezető partner a kassai oldal: Kassa Zapad körzet Önkormányzata, Kassa KVP lakótelepi városrész, Kárpát Fejlesztési Intézet, Projekt partner a magyar oldal: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zöld Akció Egyesület.
Projekt kezdete: 2013. január
Projekt befejezése: 2013. december
Pénzügyi adatok:

Pályázat címe    Teljes fejlesztési költség    Önerő (5%)
Partnerség a klimatikus változások hatásának csökkentésére    180.000 EUR    2.600.000 Ft

Másik nyertes pályázatunk a „Partnervárosok együttműködésének fejlesztése a történelmi Tokaji Borút mentén” (HUSK/1101/1.3.1.)

A projekt átfogó célja, hogy kölcsönösen megismerjük a magyar-szlovák határ két oldalán található sajátos borkultúrát. A rendezvény kapcsán csatlakozhatunk az Európa Kulturális Fővárosa 2013 kassai rendezvényekhez.
A projekt segítségével feléleszthetjük a Történelmi Tokaji Borút hagyományait. Ennek kapcsán kétnapos „Avasi borünnepély” rendezvényen 2013. és 2014. májusában – Miskolc város ünnepéhez kapcsolódóan- feldíszített allegorikus kocsi indul 1 hetes útjára Miskolcról Abaújszántón át – érintve a tokaji borok egykori jelentős raktárhelyeit (Tarcal, Tállya, stb.) – a Tokaj borvidék ismert bortermelő községein keresztül Kassára, a Tokaj borvidék egykori kapujába. A kocsi minden állomáshelyen borünnepéllyel, kulturális programokkal egybekötött borkóstolóval és bor árusítással várja az érdeklődőket. Vezető partner a kassai oldalon: Kassai Önkormányzat, magyar oldali Projekt partner Miskolc Megyei Jogú Város, illetve Abaújszántó Önkormányzata.
Projekt kezdete: 2013. január
Projekt befejezése: 2014. december

Pénzügyi adatok:
Pályázat címe    Teljes fejlesztési költség    Önerő (5%)
Partnervárosok együttműködésének fejlesztése a történelmi Tokaji Borút mentén    200.000 EUR    2.800.000 Ft

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek