2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

Elmarad a Közmeghallgatás -Tisztelt Miskolci Lakosok!

Miniszterelnök Úr tegnapi bejelentését követően, Magyarország Kormánya 2020. november 4. napjától az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus

világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény előírása szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének  feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ezért a Közgyűlés hatáskörébe utalt közmeghallgatás megtartására nincs jogszabályi lehetőség.

A 2020. november 5. napján 09.00 órára meghirdetett közmeghallgatás elmarad.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően Polgármester Úr intézkedik arról, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése újabb időpontban közmeghallgatást tartson.

Természetesen az elmaradt közmeghallgatásra előzetesen jelentkező választópolgárok a helyi közügyeket érintő kérdéseikre, javaslataikra a Polgármesteri Hivataltól 15 napon belül írásban kapnak érdemi tájékoztatást.

Miskolc Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatala

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…