2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tisztelet, köszönet a véradásért

A véradás napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete nagyszabású ünnepséget rendezett kedden, késő délután a Megyeháza Dísztermében, ahol köszöntötték a jubiláns véradókat.

Dr. Breitenbach Géza, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének az elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy ez a nap a véradókról szól, akik minden elismerést megérdemelnek. „Mindig csodálattal nézem a számokat, 10, 25, 50, 75, 100, 110… ennyiszer nyújtották oda a karjukat.”  

                                                           

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a vendégeket. „Ha jót teszel, tedd csak a jóért” – idézte Goethét, a nagy német költőt, majd kijelentette: „Minden egyes véradással jót tesznek a magyar társadalommal. Ennek köszönhetően nem kell vérhiány miatt elhalasztani fontos műtéteket, időben el tudják látni az orovosok a balesetek sérültjeit és a betegeket.” Az ő köszönetüket is továbbította a véradók felé, akik miközben segítenek egy különleges, megfizethetetlen érzést kapnak cserében, hogy adni jó!

Ünnepelnek az ünnepeltek

A rendszeres véradóknak köszönhetően biztonságos Borsod-Abaúj-Zemplén vérellátása. Az alkalmat megragadva megköszönte a Magyar Vöröskereszt véradással kapcsolatos szervező, népszerűsítő munkáját.

Dr. Molnár Attila, a Miskolci Területi Vérellátó főorvosa ugyancsak érzelmekkel teli beszédében kiemelte, hogy ez a nap valóban az ünnepről, a köszönetről szól. A vér jelenleg pótolhatatlan és még jó ideig így is marad, ezért különösen fontos amit tesznek. „Önzetlenek, segítik a vérkészítményekre szoruló embertársaink gyógyulását.” Ezért megismételte, amit minden egyes véradás után elmond az adományozónak: hála, köszönet!

A beszédeket követően a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola diákjai adtak kulturális műsort.  Az összeállításban az Ismerős Arcoktól Wass Albertig  számos alkotót idéztek meg – nagy sikerrel. A  program zárásaként elismeréseket adtak át a jubiláló véradóknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …