2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Tiszaújvárosban 650 milliós beruházás

– Egy jól működő városban a szolgáltatásoknak is színvonalasaknak kell lenniük. Az ivóvízbázisunk jó minőségű, a Távhő- szolgáltatásunk biztonságos, a hulladéklerakó beruházásunk is elkezdődik.

Építjük a 3. évezred városát, s ehhez hozzátartozik az is, hogy a szennyvíztisztítás elegendő kapacitású, és környezetkímélő legyen. Ezzel a 650 millió forintos, saját erőből megvalósuló beruházással ez is rendben lesz Tiszaújvárosban és a környező településeken is. Egy jó terv, kiváló kivitelezéssel 2012-re megvalósítva, a város javát szolgálja majd,- mondta  Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a TiszaSzolg 2004 Kft.-ben összehívott projektindító  sajtótájékoztatón, amelyen Marozsák Péter, a cég igazgatója köszöntötte a tanácskozás résztvevőit, és bemutatta a tervezőt, kivitelezőket.Újságírói kérdésre válaszolva elmondta még, hogy ez a lakosságnak a mostani tervek szerint 15-20 százalékos szennyvízáremelést jelent majd.


Harmincöt évre megoldja a tisztítást

Benedek Zoltán tervező, elmondta a sajtó képviselőinek, hogy úgy készítette az új tervet,hogy a szennyvíztisztító hosszú távra, tartalékkal – ha az Ipari Park bővülne -, és a jelenlegi hasznosítható létesítmények megtartásával, felújításával valósulhasson meg. A beruházás legfontosabb célja a környezetvédelem, és a Tisza vízminőségének javítása, valamint az életminőség jobbítása a térségben. A megmaradó épületekben, művekben is tejles villamoshálózat csere lesz, és egy új folyamatirányítási rendszert is kiépítenek. Az online technika biztosítja majd a monitoringot is. Mindez a technológia a környezet terhelésének csökkenését is biztosítja. Az új szennyvíztisztító kapacitása 3600 köbméter naponta. Két párhuzamos biológiai soron történik majd a tisztítás, ami biztosítja a karbantartás lehetőségét, és azt, hogy meghibásodás esetén sem kell leállniuk.

 

Négy ütemben

Komáromi Gyula,
a kivitelező Adeptus-H Zrt. vezérigazgatója mindössze annyit fűzött hozzá, hogy igyekeznek a cég legjobb tudása szerint a megadott határidőre befejezni a munkát, amelyet a Hídépítő Zrt.-vel közösen végeznek majd.
Orosz Károlytól, a Hídépítő Zrt. szakemberétől azt is megtudhattuk, hogy négy ütemben valósul meg a nagy fejlesztés. Első ütemben felszabadítják az újonnan építendő épületek helyét, a másodikban következik a nagy műtárgyak építése, a harmadikban a technológia megvalósítása, és a negyedik a próbaüzem, 2012. júliusától. Az átadás pedig 2013 január 31.-én várható.
OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek