2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Tiszaújvárosban 1,4 milliárdos beruházás

Tiszaújvárosban 1,4 milliárdos beruházás

Tiszaújvárosban 1,4 milliárdos beruházásAz Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül kiírásra került Turisztikai Attrakciók Fejlesztése című pályázatra társaságunk a „Tiszaújváros Termálfürdő felújítása„ (ÉMOP-2.1.1/B-2f-2009-0018) néven pályázott. Pályázatunkat a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóság Vezetője támogatásra érdemesnek ítélte, a projekt nyitórendezvényre, valamint ezzel egybekötve az új gyógyvizes medence ünnepélyes átadására a sajtó nyilvánossága előtt 2010. június 30-án 9 órától kerül sor. A projekt elszámolható összköltsége 1.437.114.000 Ft , melyből a támogatás összege: 497.960.001 Ft.

E projekt célja, a fürdő szezonalitásának optimalizálása, hiszen jelentős, zárt térben lévő víz- és pihenőfelület kerül kialakításra és családbarát – háromgenerációs fürdőzés egész évben megvalósulható lehetőségei épülnek ki. A tervezett fejlesztéssel mind a strandterület mind az élményfürdő területén a teljes család pihenési, gyógyulási, élményszerzési lehetőségei biztosítva lesznek, új szolgáltatások kényeztetik a vendégeket és gyorsabb, kényelmesebb infrastrukturális háttér biztosítja kikapcsolódásukat. A beruházás megvalósulásával az alábbi fejlesztések történnek:

I. ütem keretén belül kialakításra került egy 242 m2-es nyitott gyógymedence. Az új létesítmény egy 242 m2 vízfelületű, töltő-ürítő rendszerű, csak nyáron üzemeltetett gyógyvizes ülőmedence és az ahhoz kapcsolódó zuhanyok, padok, támfalak és térburkolatok együtteséből és a medencével összeépített gépaknákból, nap- és esővédő tetőkből áll. A medencébe kettő lépcsőlejárat vezet az oldalfalak mentén, és a létesülő kis szigetek körül ülő-, masszázs- és pezsgőpadok, pezsgőágyak és nyakzuhanyok létesülnek. A létesítmény műszaki átadása 2010. május 21-én megtörtént.

II-III. ütemhez az élménycsarnok beruházása kapcsolódik, mellyel jelentősen bővül a fedett medencetér (1224 m2), ezen belül megépül egy új 203 m2-es normálvizű kalandmedence élményelemekkel, kialakításra kerül egy új 300 férőhelyes öltöző, mosdó blokk a jelenlegi mindössze 400 férőhelyes öltözőkapacitás mellett. Az évek óta szűk kapacitással bíró szauna lehetőség új – 600 m2-es szauna parkkal egészül ki, közel 10 új szolgáltatási elemmel bővülve.

Szintén ehhez az ütemhez tartozik továbbá egy új bejárati épület megépítése a Szederkényi útról, ami egyrészt új szolgáltatásokat (babaszerviz, kabinok) kínál, másrészt a főszezon tömeges strandlátogatóinak könnyebb bejutását teszi lehetővé az üdülőterület részéről. Az említett beruházásokon kívül jelentős mértékű parkosítás, belső sétáló korzó kialakítása is a projekt része.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…