2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Tervszerűen halad a kivitelezés Hernádkakon

Végéhez közelednek a védmű-kivitelezési munkálatok Hernádkak községben. Tavaszra, mire újabb esetleges árvizekkel lehetne számolni, a település 764, leginkább érintett lakosának árvízzel szembeni biztonsága megoldottá válik.

Jó ütemben halad a község árvízvédelmi fejlesztésének projektje, mely a kiviteli szerződésben vállalt határidőre, 2012. március 19-re ténylegesen megvalósul.
Befejeződött az árvízvédelmi földtöltés-építés, az árvízvédelmi földtöltés rézsűjének humuszolása, az árvízvédelmi vasbeton támfal építése, és megépültek a műtárgyak. A munkát a változékony, sokszor kedvezőtlen időjárás sem állította le, így az átadásig a még hátralévő feladatokat, a gáttartozékok elhelyezését, a földgát füvesítését, a tereprendezést és az átadás-átvételi próbák lefolytatását is sikerül elvégezni. Az árvízvédelmi fejlesztés eredményeként a község védelmére 894 méter hosszúságban épül védmű, melyből 382 méter támfal és 512 méter árvízvédelmi földtöltés.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…