2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Temető felújítás Kazincbarcikán

 Nagyszabású felújítási munkák zajlanak a városi köztemetőben.

A kazincbarcikai önkormányzat 2011 végén döntött úgy, hogy egy magáncég helyett saját gazdasági társaságát, a Barcika Park Nonprofit Kft.-t bízza meg a városi temető működtetésével.
Tette mindezt azért, hogy az utóbbi évtizedekben elmaradt fejlesztéseket az önkormányzati tulajdonú szervezet koordinálhassa.
Az országban egyébként számos helyen találunk pozitív példát arra, hogy önkormányzati cég vagy szervezet üzemelteti a helyi temetőt úgy, hogy közben folyamatosan felújítja, fejleszti azt.

Út, víz, kerítés és ravatalozó

Ezek mind megújulnak a most folyó fejlesztésnek köszönhetően.
– Jelenleg a temetőben négy területen zajlanak karbantartási, felújítási munkák – mondta Dr. Kovács László, Barcika Centrum Kft. stratégiai igazgatója.
– Ezeket önkormányzati tulajdonban lévő cégek végzik. A Barcika Szolg Kft. a meglehetősen régi és elavult ívóvízvezeték-hálózat teljes felújításán dolgozik. Emellett folyik egy nagyszabású útburkolat felújítás; a Barcika Park Nonprofit Kft. térkövezést végez a Start munkaprogram keretében. Említésre méltó még a ravatalozó felújítása is, itt festési és kisebb építési munkálatok zajlanak. A negyedik terület a kerítés felújítása. A korábbi időszakban a temető három irányból nyitott volt és csak a Jószerencsét út felől volt kerítés. Az elmúlt hónapokban megkezdődött a kerítés nyomvonalának kitakarítása, a törmelék elhordása. Most már ott tartunk, hogy a kerítés majdnem teljesen készen van és reményeink szerint a temető teljes egészében zárttá válik majd – mondta Dr. Kovács László.
Ez azért is nagyon fontos, mert a fejlesztés eredményeképpen egy több éve húzódó probléma is megoldódik, ugyanis egy új kerítéssel a temető védettebbé válhat az éjszakai rongálókkal szemben.
A felújítási munkálatok az előzetes ütemezés alapján október végére olyan szakaszba érhetnek, amelyek nem zavarják majd az elhunyt szeretteik előtt Halottak Napja környékén tisztelgő családtagokat.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…