2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Teljes útzár a kazincbarcikai főutca felső szakaszán

Kazincbarcika – Az Európai Unió által támogatott városközpont beruházás újabb lépcsőjéhez érkezett.

Augusztus elsejétől teljesen lezárják az Egressy út Irinyi középiskola és a posta közötti szakaszát.
A z Európai Uniós támogatással folyó városközpont funkcióbővítő-rehabilitációs projekt olyan szakaszába érkezett, hogy erre az intézkedésre feltétlenül szükség van.
A polgármesteri hivatal, a kivitelezők képviselői és a rendőrség a szerdai napon személyes bejáráson egyeztette le a részleteket, majd csütörtök reggel életbe lépett a lezárás, mely várhatóan október 31-éig tart.

Építési terület

Ezen időszakban a lakosság sem kerékpárral, sem motorkerékpárral, sem gépjárművel nem hajthat be az érintett területre; a gyalogosok is csak saját felelősségre és fokozott figyelemmel közlekedhetnek. A területen maradt parkoló autók tulajdonosainak figyelmét felhívja a hivatal, hogy lehetőség szerint legkésőbb péntek reggelig vigyék el gépjárművüket a lezárt szakaszról.
Ezt követően a területen maradt gépjárművekért, az esetlegesen azokban keletkező károkért, az engedély nélkül az építési területre belépő, arra behajtó, azon tartózkodó járművek és személyek biztonságáért sem a kivitelezők, sem az önkormányzat nem tud felelősséget vállalni.
A lezárás fogalma azt jelenti, hogy egy sávot teljesen, a másikat pedig mobil módon zárnak le, amit csak a jogszabályban meghatározott szervek, hatóságok, továbbá a kivitelezők járművei használhatnak.
A rendőrség az építési területet rendszeresen ellenőrizni fogja, az oda engedély nélkül behajtókat és ott szabálytalanul tartózkodó gépjárműveket megbírságolhatja.
A gépjárművel közlekedők számára biztonságos alternatív útvonalként a keleti-gyűjtőutat, továbbá a párhuzamosan futó Építők útját és a Mátyás király utat ajánlja az önkormányzat, valamint a terek közötti bekötő szakaszokat. A keleti-gyűjtőút mellett jelentős számú parkoló is segíti az autósokat.

Egressy úti lakók, vállalkozók

Az önkormányzat a beruházás kapcsán újra kéri a területen lakók és ott vállalkozóként tevékenykedők figyelmét és türelmét. Az Egressy úti terasz- és rámparendszer kialakítása számos átmeneti kényelmetlenséggel és megnövekedett zajhatással jár, aminek rugalmas kezelése és elviselése nem egyszerű. A felmerülő problémákat folyamatosan kezeli az önkormányzat, és minden esetben próbál megnyugtató megoldást találni rá. Akinek kérdése, észrevétele van, az a kazincbarcikai polgármesteri hivatal városfejlesztési csoportját keresheti, a 06-48/ 514-706-os telefonszámon.  Közel egy hete ugyanezen munkaterületen az ÉRV Zrt. is megkezdte a belvárosi ivóvízvezeték hálózat felújítását, korszerűsítését, emiatt átmeneti vízkorlátozásokra is sor kerül, kerülhet. Továbbá a felbontott burkolatok miatt nehézkes a közlekedés, így a főutcai és a terekre néző lépcsőházi bejáratok mellőzését és ahol lehet, a hátsó frontok használatát javasolja a hivatal.
A városközpont projekt ezen részein munkálkodó négy kivitelező cég várhatóan legkésőbb október végére készíti el és adja át a beruházás egyes elemeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…