2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Technológiai Park Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Technológiai Park létrehozása a célja az együttműködésnek
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzata fejlesztési ügynökségének bevonásával és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást kötött Technológiai Park létesítése céljából.

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a megye és a régió hatalmas sikereként értékelte az együttműködési megállapodás megkötését, amely a Technológiai Park megvalósításának első és legfontosabb lépése. A közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy nem csak a klasszikus értelemben vett felső-magyarországi régió sikerére gondol, hanem Munkács-Kassa–Debrecen által határolt európai-léptékű régióra is.

Dr. Mengyi Roland kifejtette, hogy egyre több embernek, szakértőnek is az a véleménye, hogy Kelet-Közép-Európában a következő 20-30 évben felső-magyarország lesz, azon belül is Borsod-Abaúj-Zemplén megye a legnagyobb fejlődés előtt álló terület, ebben a megyében fog legnagyobb mértékben növekedni a gazdaság, itt fog létesülni a legtöbb új munkahely.
A megye ehhez a jövőképhez igazította fejlesztési terveit, amely megvalósítása érdekében 10 fontos program, végrehajtandó feladat került meghatározásra. Ezen feladatok egyike a technológiai park kialakítása a Miskolci Egyetem területén.

A Miskolci Egyetem területén kap helyet az egyik fundamentuma megyénk gazdasági megerősödésének

Dr. Mengyi Roland hangsúlyozta, hogy a Technológiai Park célja, hogy a megye gazdasági szerkezetének átalakítását elősegítse, növelje megyénk hazai és nemzetközi tőkevonzó képességét, növelje a betelepülő vállalatok-foglalkoztatók számát, elősegítse a megye nehéziparának, iparának reorganizációját, illetve növelje a munkahelyek számát. A közgyűlés elnöke elmondta, hogy a Technológiai Park egy az egyetem területén kijelölt rész, amelynek feladata, hogy a Miskolci Egyetem évtizedes, évszázados tudásbázisát és az azon épült infrastruktúráját és szolgáltatásait biztosítsa a betelepülendő cégek számára. A kutatás, fejlesztés és innováció területétől egészen a területen megtelepedő gyártókapacitásig, termelésig.

Dr. Mengyi Roland a sajtótájékoztató végén a sajtó megjelent munkatársain keresztül megkérte a gazdaság azon szereplőit, akik a megyéért tenni kívánnak, hogy csatlakozzanak ezen célhoz és segítsék megvalósítását.

Köteles Tibor, az Önkormányzat fejlesztési ügynöksége és Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem képviseletében egy a Technológiai Park létrehozását megalapozó együttműködési megállapodást írt alá

Dr. Patkó Gyula pro rektor elmondta, hogy az egyetem életében is meghatározó mérföldkő a szerződés megkötése. Hangsúlyozta, hogy nemzetközi tapasztalatai alapján azok a technológiai parkok működnek jól, amelyek az egyetemen vagy az egyetem mellett működnek. Prof. Dr. Patkó Gyula kifejtette, hogy az egyetemen felhalmozott tudásbázist a gazdasági szereplők a Technológiai Parkon keresztül még jobban fogják tudni hasznosítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…