2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

TDM szakmai nap Lillafüreden

Húsvétkor nyitott a lillafüredi ökoturisztikai központban a TDM szervezet szezonális információs irodája az ÉSZAKERDŐ Zrt.-vel szoros együttműködésben.

Az irodában kiemelten a gyalogos és kerékpáros túralehetőségekről és a miskolci és Miskolc környéki turisztikai szolgáltatókról nyújtanak tájékoztatást, nem titkolt cél a túrázók, kirándulók körében nemcsak a Bükk, hanem a belváros attrakcióinak népszerűsítése is. Az első hét folyamán napi több mint 100 vendég fordult meg az infoponton, ahová a kapcsolódó új szolgáltatások bemutatása céljából a TDM szervezet szakmai napot szervezett.
A szakmai napon Bózsó Gyula, műszaki osztályvezető mutatta be az ÉSZAKERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztéseit, különös tekintettel a kisvonathoz kapcsolódó beruházásokra. Elmondta, hogy 2010-ben átadták a lillafüredi ökoturisztikai központot és elindult a hybrid mozdony, 2013-ban pedig több kocsit kerékpárszállításra is alkalmassá tettek. Egyebek mellett beszélt arról is, hogy az erdészeti társaságnál kiemelten fontosnak tartják a közjóléti tevékenységet. Ennek részeként több erdei iskolát és múzeumot működtetnek, a többi között erdei pihenőhelyeket, tanösvényeket tartanak fenn. Az osztályvezető kiemelte: a TDM-el létrejött szoros együttműködés egyik legfőbb célja, hogy a társaság által szervezett évi mintegy félszáz rendezvény minél nagyobb nyilvánosságot kapjon.
A TDM részéről Nagy Júlia TDM menedzser arról beszélt, hogy Miskolc adottságaira építve ez évtől kezdve minden turisztikailag frekventált helyen működik turisztikai információs iroda Miskolcon, emellett pedig idén részben megújul a város turisztikai táblarendszere. A TDM szervezet a marketingmunkán túl ebben az évben két egyedi fejlesztésű kreatív eszközt is kidolgoz az újszerű és egyedi vendégtájékoztatás érdekében, amelyek kísérő kiadványai május végén jelennek meg. 
A nap folytatásaként Somló András marketingkommunikációs szakember (Libri Media) beszélt a legújabb online marketing trendekről, majd Márkus Zsolt, az MTA SZTAKI eLearning osztályának vezetője, a Gudie@hand mobil applikáció fejlesztője tartott bemutatót a Guide@hand Miskolc applikáció előtt álló lehetőségekről. A programot élő bemutató zárta, a lillafüredi Függőkertekben a TDM és az SZTAKI szakemberei mutatták be a szolgáltatók számára az első miskolci mobil sétát működés közben. Nagy Júlia zárásként elmondta: az applikáció kiválasztásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy minél sokoldalúbb kihasználást tegyen lehetővé. Az MTA SZTAKI fejlesztése ugyanúgy bizonyított már nemzetközi fesztiválok eseménynaptáraként, mint múzeumi vagy akár állatkerti hangos útikalauzként, a budapesti Ottlik-séta pedig bemutatta, hogy mLearning eszközként is kiválóan használható, akár osztálykirándulások kiegészítőjeként is. Az applikáció előnye – s ez Miskolcon, ahol sok a külföldi vendég, különösen fontos szempont -, hogy az első letöltés után offline is elérhető rajta minden információ.
Főszezonban több egyéb újdonság is várható. Lillafüred és a környék látnivalóiról készül kiadvány, illetve a közeli turistautakról térkép, mely segíti az erdőbe vágyók tájékozódását.
Az iroda szezonális, október végéig tart nyitva, heti hét napon, a kisvonat menetrendjéhez igazodva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek