2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tapolca fejlesztése, amiben a strand terve is szerepel

Miskolc város vezetése kiemelten kezeli Tapolca fejlesztését, megújítását, amely egyaránt fontos a Tapolcán élőknek, a miskolci lakosoknak és az idegenforgalom fellendítése szempontjából.

Miskolc-Tapolca turisztikai fejlesztése mind Miskolc város, mind a régió turizmusa számára kitörési pontot jelenthet. Miskolc-Tapolca természeti adottságai (meleg termálforrásai, karszt barlangrendszere, egyedi mikroklímája, ősparkja,) valamint kulturális-építészeti öröksége (Miskócz nemzettség monostora, tavi fürdője) egyedülálló egész Európában. A magas színvonalú, (bel- és külföldi biztosítási rendszerek által is támogatott) gyógyturisztikai- rekreációs- rehabilitációs központ kialakítása, gyógyszálláshelyek megteremtése befektetők segítségével, szervezett programturizmus beindítása a megye és Észak-Magyarország turizmusának országos szintű újrapozícionálását eredményezheti. Célunk, Miskolc-Tapolca régi – európai színvonalú – fürdővárosi hangulatának visszaállítása és komplex egészségturisztikai fejlesztése.

Miskolc-Tapolca turisztikai fejlesztésének előkészítését a Miskolci Városfejlesztési Kft. koordinálja. A munkában részt vesznek az önkormányzat és a Miskolci Turisztikai Kft. szakemberei.

A munka azzal kezdődött, hogy megismerkedtünk az eddig elkészült tervekkel, bemutatta terveit Bodonyi Csaba és Iván Valéria építész.

Kialakítottuk a turisztikai projekt elemeit, lakossági fórumokat tartottunk és tárgyaltunk a tapolcai civil szervezetek képviselőivel. Az ügy fontosságára való tekintettel – valamint annak érdekében, hogy a lehető legjobb szakemberek bevonásával határozzuk meg Tapolca fejlesztési irányait – vontunk be a tervezésbe külső, turisztikai projektek tervezésében, megvalósításában, menedzselésében jártas, elismert tanácsadó céget, nevezetesen az Eurospa Kft.-t.

Tapolca fejlesztésére komplex terv készül, a koncepció Tapolca teljes területét felöleli, a Kőbányától egészen az Egyetemig. A fejlesztés keretében tervezett projektelemek: a fürdő kialakítása, a park, csónakázó tó felújítása, városligeti funkciók erősítése, a barlangfürdő szolgáltatás fejlesztése, a monostor feltárása, bemutatása, a Hejő liget fejlesztése, a kolónia területének rehabilitációja, kapcsolódva Görömböly fejlesztéséhez.

A fejlesztés megvalósítása a tervek szerint több lépcsőben történhet meg, uniós és hazai támogatási források bevonásával.

A szakmai-fejlesztési koncepció anyaga jelenleg egyeztetés alatt áll. Ha a szakmai egyeztetés befejeződik, széleskörű tájékoztatást adunk. Azért dolgozunk, hogy a Tapolcán élők és a miskolci lakosok elégedettek legyenek, jól érezzék magukat Tapolcán, szívesen töltsék itt az idejüket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek