2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tapasztalatcsere uniós források lehívásában

Miskolc is tagja a Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetségének. A felügyelőbizottság tagja lett Lengyel Katalin a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A VÁTOSZ azzal a céllal jött létre 2011.december 14-én, hogy az önkormányzati tulajdonú, városfejlesztéssel foglalkozó gazdasági társaságok tevékenységét fejlessze, és érdekeit képviselje a jogalkotás és a jogalkalmazás területén Magyarországon, illetőleg ilyen tevékenységű nemzetközi szervezetekben. A városfejlesztő cégek összefogása azt is jelenti, hogy tudásukat, tapasztalatukat egymással megosztva a városok képesek lesznek még hatékonyabban lehívni az uniós forrásokat.
Az egyesület törekszik hatékony és átlátható városfejlesztést biztosító metódusok, javaslatok kidolgozására, a magánszféra városfejlesztésbe való bevonásához szükséges alternatívák kimunkálására, megteremtve ezáltal a köz- és magánszféra szoros együttműködését. Az egyesület feladatai közé tartozik a hazai városfejlesztési és városrehabilitációs gyakorlat egységesítése érdekében tanulmányok elkészítése a városfejlesztő gazdasági társaságok eddigi gyakorlatainak elemzése segítségével.

A Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége (VÁTOSZ), dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációjáért felelős államtitkárának fővédnöksége alatt alakult meg. A szövetség 13 alapító tagja: Békéscsaba, Budaörs, Budapest III. kerület, Budapest V. kerület, Dorog, Dunaújváros,   
Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Ózd, Pécs és Szentgotthárd városfejlesztő társaságai.
A szövetség elnökévé Uhlig Ritát, a főszervező Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját választották. Az elnök-helyettesek Sági Péter (Dunaújváros) és Virágh Zoltán (Nyíregyháza). A felügyelőbizottság tagjai: Szőke Balázs (Budaörs), Lengyel Katalin (Miskolc) és Tengely András (Ózd).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…