2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Támogatást hozott a petíció és a kecske

Támogatást hozott a szikszói árvízkárosultak számára a 774 szikszói károsult aláírásával ellátott petíció és az ajándék kecske átadás.

Füzesséri József polgármester a csütörtök délután a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán Dr. Almacht Ottó elnöki tanácsossal tárgyalt, ahol kiderült: a Magyar Vöröskereszt segítségével elkezdődik Szikszón azoknak a házaknak a felújítása, amelyek valamilyen mértékben károsultak az árvíz során.
Füzesséri József arról beszélt: nagy öröm ez Szikszó számára, hiszen meghallgatásra talált a szikszóiak jajkiáltása. Azért is nagy öröm a kárt szenvedett családoknak a hír, mert csütörtökön a helyi Fidesz képviselői mindent megtettek azért, hogy a petíció ne juthasson fel a címzettnek. A helyi Fidesz által szervezett szikszói sajtótájékoztatóján és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében is az hangzott el: a szikszói károsultak nem számithatnak több állami segítségre. Csak és kizárólag a négy összedőlt házat építik újjá.
Füzesséri József polgármester arról beszélt, a Magyar Vöröskereszt Bakondi György kormánybiztos által kötött megállapodás keretében segít az újjáépítésben Szikszón. Így a szikszóiak köszönetüket fejezik ki a Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak  a közbenjárásért.
Mint ismeretes augusztus 12-én délután 2 órakor a szikszói delegáció a Magyar Parlament főbejáratánál adta át a 774 szikszói árvízkárosult által aláírt petíciót és az ajándék kecskét az Orbán Viktor miniszterelnök képviselőjének Ambrusz Józsefnek, az Országos Katasztrófa Védelmi Igazgatóság főosztályvezetőjének. A főosztályvezető ígéretet tette arra, hogy a petíciót továbbítja. Arra kérte a polgármestert, hogy a kecskét jutassa vissza a saját környezetébe.
Füzesséri József elmondta azt is, a napokban ünnepélyes keretek között aláírják a Magyar Vöröskereszttel a megállapodást. A munkálatok előkészítése azonban már most elkezdődik. A Magyar Vöröskereszt megjelölte az építési fővállalkozót, akik a szikszó alvállalkozókkal dolgoznak majd. Kijelölnek egy építő anyag depót a városban, ahová a vöröskereszt leszállítja az építő anyagokat a szakemberek javaslatára. A munka meggyorsítása érdekében a szikszói közmunkások is segítségére lesznek a vöröskereszt által kijelölt szakembereknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek