2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Május 20. kapcsán a fontosabb tudnivalókról

Tájékoztató a bevallási határidőről – Árvizes területek figyelem!

Közeledik több bevallás (személyi jövedelemadó, társasági adó, stb.), valamint az szja 1+1%-os rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje. Hazánkban tapasztalt időjárási körülmények által előidézett okok következtében előfordulhat, hogy az adózó nem tud határidőben eleget tenni bevallási és/vagy befizetési kötelezettségének. Ez esetben lehetőség van az akadály elhárultát követően a bevallás benyújtásával, illetve befizetéssel egyidejűleg indokolt igazolási kérelmet benyújtani, amellyel adózó kimentheti a késedelmét. Az elektronikus úton benyújtott bevallások esetén az igazolási kérelmet papír alapon kell eljuttatni az adóhatósághoz.

Ezáltal az adózó olyan helyzetbe kerül, mintha a kötelezettségét határidőben teljesítette volna. Ebben az esetben a késedelmes teljesítés miatti szankció kiszabásától az adóhatóság eltekint.

Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihirdetett veszélyhelyzet áll fenn, ezért a térségben a természeti körülmények által akadályoztatott ügyfél részéről nem szükséges részletes indoklás az igazolási kérelemben, elegendő a veszélyhelyzetre való hivatkozás.

Mindemellett tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy a bevallási határidőre tekintettel 2010. május 20-án, azaz csütörtökön a régió központi ügyfélszolgálatain (Miskolcon, Egerben és Salgótarjánban) hosszított ügyfélfogadási idővel várja ügyfeleit az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága.

 

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek