2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szopkó Tibor lett Miskolc újonnan megválasztott alpolgármestere

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, a pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Szopkó Tibort, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselőjét. A kinevezésről tájékoztatta a városvezető- és az ellenzéki frakciókat is a közgyűlést helyettesítő, ma megtartott online konzultáción.

Veres Pál indoklásában elmondta, hogy az új alpolgármester kinevezésével meg szerette volna várni azt az időt, amíg rendes közgyűlésen dönthetnek a képviselők, mivel azonban várhatóan, jó ideig még nem lesz lehetőség a rendes közgyűlés megtartására, ezért a közgyűlés jogait gyakorolva, a város vezetésével konzultálva maga döntött a kinevezésről.

Indoklásában elmondta azt is, hogy a város eddig egyetlen alpolgármesterrel működött, azonban a feladatok feltétlenül szükségessé teszik új alpolgármester kinevezését.

Szopkó Tibornak, Miskolc MJV Önkormányzat újonnan megválasztott alpolgármesterének eskütételére 2021. május 3-án kerül sor, de munkáját már május 1-én megkezdi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek