2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Szopkó Tibor lett Miskolc újonnan megválasztott alpolgármestere

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, a pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Szopkó Tibort, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselőjét. A kinevezésről tájékoztatta a városvezető- és az ellenzéki frakciókat is a közgyűlést helyettesítő, ma megtartott online konzultáción.

Veres Pál indoklásában elmondta, hogy az új alpolgármester kinevezésével meg szerette volna várni azt az időt, amíg rendes közgyűlésen dönthetnek a képviselők, mivel azonban várhatóan, jó ideig még nem lesz lehetőség a rendes közgyűlés megtartására, ezért a közgyűlés jogait gyakorolva, a város vezetésével konzultálva maga döntött a kinevezésről.

Indoklásában elmondta azt is, hogy a város eddig egyetlen alpolgármesterrel működött, azonban a feladatok feltétlenül szükségessé teszik új alpolgármester kinevezését.

Szopkó Tibornak, Miskolc MJV Önkormányzat újonnan megválasztott alpolgármesterének eskütételére 2021. május 3-án kerül sor, de munkáját már május 1-én megkezdi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum