2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szombaton is teljes kapacitással dolgoznak az utak és járdák síkosságmentesítése

 Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak hóeltakarításán és szórásán péntek reggel 6 órától teljes kapacitással, 10 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. A közterületeken is 350-en végeznek kézi hóeltakarítást.
Pénteken a hajnali órákban a magasabban fekvő miskolci városrészekben megtörtént az alászórás, majd ezeken a részeken állandó szolgálatban folyamatosan 4 munkagép dolgozik a kint lévő 10-ből. A meteorológiai előrejelzés alapján szombaton délelőttig biztosan szolgálatban marad a teljes kapacitás, vagyis 10 munkagéppel tisztítja az utakat a Miskolci Városgazda.
Péntek délelőtt a közösségi buszközlekedésben átlag 5-10 perc késés a jellemző a lelassult forgalom miatt, a villamosközlekedésben azonban tartani tudják a menetrendet.

A hóeltakarításnál és síkosságmentesítésnél elsőként a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetőitől érkező jelzések kerülnek teljesítésre, ami általában a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett utak, a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak gépi szórását és ekézését, kotrását jelenti.
A közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozó munkatársakkal és a társaság tulajdonában álló 5 db kisgépekkel végzi a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A munkavégzésnél elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása. Jelenleg is 350-en végeznek hóeltakarítási munkát a város közterületein, amely ha szükséges, jelentős létszámmal péntek délután és a kora esti órákban is folytatódik. Szombaton reggel 6 órától pedig ismét 5 db kisgéppel 350-en folytatják a kézi takarítást.

Amikor a kiemelt útvonalak állapota, valamint az időjárás megengedi, kerülhet sor a gyűjtőutak, meredek és forgalmasabb mellékutcák síkosságmentesítésére.

A közösségi közlekedésről friss információt továbbra is az MVK Zrt. Facebook oldalán találnak.

A Hóügyelet továbbra is fogadja a lakossági bejelentéseket is a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu címen, de arra kérjük a bejelentőket, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak elsőbbséget kapnak a munka során!

Mindenkit arra kérünk, hogy téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek