2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szolgáltatás-korlátozás Kazincbarcikán

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

A külföldi érdekeltségű Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű a mai nappal korlátozta működését, emiatt Kazincbarcika távfűtéses lakásaiban a melegvíz-szolgáltatásban zavarok keletkezhetnek.

A Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhő ár – álláspontjuk szerint – nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire.

A Kazinc-Therm Kft. veszteséges működése miatt nem tudja kifizetni gázszolgáltatójának számláit, ezért a kazincbarcikai fűtőerőmű működésének átmeneti korlátozására kényszerült.

A Timpanon Kft. mindig is korrekt partneri kapcsolatra törekedett, a számlák teljesítését előzetes megegyezés, ütemezett fizetés alapján végezte, s mindent megtett és megtesz a helyzet megnyugtató rendezéséért.

A Kazinc-Therm Kft. – amelytől a Timpanon Kft. a hőt vásárolja – azzal, hogy a mai nappal átmenetileg korlátozta szolgáltatását, megszegte szerződését és cserbenhagyta a barcikai családokat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Timpanon Kft. ezzel kapcsolatban azonnal megteszi a megfelelő jogi lépéseket, megfontolja a szerződés felbontását, és tárgyalásokat folytat a probléma mielőbbi megoldása érdekében.
Olyan lehetőséget keresünk, amely a biztonságos és zavartalan működés szempontjából, az Önök érdekében a lehető leggyorsabb és legjobb!

Bízunk benne, hogy a Kazinc-Therm Kft. kényszerű lépését kiváltó ármegállapítási problémára, s ezáltal a több mint 8.200 kazincbarcikai család gondjára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felfigyel, és partner lesz a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásában!

Addig a városvezetés tisztelettel kéri az érintett lakók szíves türelmét és megértését!

Szitka Péter
Kazincbarcika Város polgármestere

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek