2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szmogriadó – tájékoztatási szint

A legfrissebb információk szerint a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, illetve a riasztási küszöbértéket a Búza téren, emiatt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el dr. Kriza Ákos polgármester.

A szálló por koncentrációja az elmúlt két napon meghaladta a 75 mikrogramm/köbméteres tájékoztatási küszöbértéket a Lavotta utcai monitorállomáson, illetve a 100 mikrogramm/köbméteres riasztási értéket a Búza téri mérőállomáson. Emiatt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Miskolc polgármestere.

A Búza téren a túllépés mértéke 29-én 78,3, 30-án 42,7 százalék volt, a Lavotta utcán pedig 29-én 28,7, 30-án 1,73 százalék volt. A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérik a lakosságot, hogy mellőzzék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, utazzanak közösségi közlekedéssel vagy közlekedjenek gyalogosan. Lehetőleg kerüljék a szénnel/fával, olajjal fűtést, valamint a porképződéssel járó tevékenységek végzését!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…