2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Szmog: jelentősen javult a levegőminőség Kazincbarcikán és Miskolcon

Az elmúlt egy hét kiugróan magas szállópor-koncentrációja után végre normalizálódott a helyzet a Sajó-völgyében.
Kazincbarcikán a PM10 koncentráció az elmúlt 48 óra vonatkozásában jelentősen, a tájékoztatási küszöbérték alá csökkent – mondta Göndör Judit, Kazincbarcika Város Önkormányzatának szóvivője.

Az egészségügyi határérték alatti szállópor-koncentrációnak köszönhetően az önkormányzat visszavonja korábbi tájékoztatóját, de figyelembe véve a város speciális földrajzi adottságait, továbbra is óvatosságra és együttműködésre kéri a lakosságot – tette hozzá a szóvivő.

Közlemény: füstköd-riadó tájékoztatási fokozat megszüntetéséről Miskolcon

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció 24 órán keresztül alatta maradt a küszöbértékeknek. Mivel a levegőminőség javulása várható a következő napokban, ezért a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet és a 30/2013.(X.1.) önkormányzati rendelet alapján
MEGSZÜNTETEM a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát

Köszönöm a miskolci polgárok füstköd-riadó alatt tanúsított együttműködését és a légszennyezettség mérséklésében tett erőfeszítéseit.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …