2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Szirmabesenyő és Szikszó volt a felhőszakadás központja

Szirmabesenyő és Szikszó volt a felhőszakadás központja

Szirmabesenyő és Szikszó volt a felhőszakadás központja 2010.05.27-én csütörtök délután ismét égtek a segélykérő vonalak a miskolci tűzoltóság ügyeletén. 16 óra után villámlással, néhol jéggel kísért újabb felhőszakadás okozott károkat működési területünkön. A bejelentések alapján Szirmabesenyő, Sajókeresztúr, és Szikszó környezetében esett a legnagyobb mennyiségű csapadék. Minden miskolci tűzoltó egység, kiegészülve encsi és kazincbarcikai  kollégákkal a keletkezett károk elhárításán dolgozik. – A kétszer két sávos 26-os főút, Sajókeresztúr külterületén haladó szakaszát 300 méter hosszan öntötte el az esővíz, így azt a Rendőrség azonnal lezárta. A nagyjából három hektáros területen több száz köbméter víz eltávolítására, nagy teljesítményű szivattyú érkezik Sátoraljaújhelyből.

– Szirmabesenyőről eddig legalább 50 segélykérés érkezett, de a legtöbb helyen egyenlőre nincs hova kiszivattyúzni az esővizet, egy pár épület esetében homokzsákokkal védekezünk a vízbetörés ellen. Ugyan ez a helyzet Szikszó egyik utcájában is, ahol Encsi tűzoltók dolgoznak, hiszen nincs riasztható miskolci egység.

– Segítségül sietett még Kazincbarcikáról egy egység, akik a megyei kórház sebészeti épületének liftaknájában összegyűlt vizet távolítják el. Jelenleg állnak a liftek, a fekvőbetegek mozgatása lehetetlen.

– Martintelepen egy lakóház kéményébe csapott a villám. Szerencsére tűz nem keletkezett, azonban az instabil füstelvezetőt vissza kellett bontani a dőlésveszély miatt.

– Miskolcon az Árok út menti patak áradt meg, lakóházakba ömlik a víz.

Eddig – szerencsére – személyi sérülésről nincs információnk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek