2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Szimpátiatüntetés Bőcsön

„Igazgató választás folyik nálunk Bőcsön. Két pályázó van: a mi régi igazgatónőnk (11 éve igazgató iskolánkban) és egy férfi, aki 51 éves. A nevelőtestületi értekezlet 37:9 arányban Nádasdy Ildikóra szavazott, az alkalmazotti értekezlet eredménye 57:5 lett javára.

 

Minden véleményezésre jogosult szervezet Ildikót támogatja.Mindezek ellenére úgy tudjuk, hogy a képviselő-testület a másik pályázót akarja megválasztani. A szülők és kollégák több mint 300 aláírást gyűjtöttek Ildikó mellett. Megpróbáltunk a „másként” szavazni szándékozó képviselők közül beszélni azokkal, akikben bíztunk, de reménytelennek tűnik a helyzet. Hétfőn kettőkor lesz a testületi ülés, ahol dönteni fognak.” Így szólt az első levél, amellyel Majoros Józsefné, igazgatóhelyettes szerkesztőségünkhöz fordult, majd azt is hozzátette, hogy a testületi üléssel egy időben szimpátiatüntetést szerveznek.
A levél érkezte után megkerestem a bőcsi polgármestert, Nagy Lászlót, aki azt mondta: kár lenne olyan kérdésben kialakítani az álláspontot, borzolni a kedélyeket, amelynek még nem tudjuk a kimenetelét.- Egyébiránt azon csodálkozom, hogy az iskola tanárai még nem keresték meg a fenntartót gondjukkal, de már aláírásokat gyűjtöttek, és tiltakoztak, -mondta.
Ma megtörtént az igazgató választás a testületi ülésen 5:2 arányban Lipták Zsolt nyert.  Körülbelül 70 ember volt a tüntetésen. Nagy László polgármester, ígéretet tett arra, hogy a döntés után megosztja olvasóinkkal a testület érveit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…