2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Szikszóiak majálisa Tapolcán

Miskolc Tapolcán rendezte  meg Szikszó Önkormányzata a Szikszó- Majális 2012 rendezvényét a volt autós kempingben. A program egyben a  tábor ünnepélyes nyitása is volt.

Megközelítőleg ezer ember szórakozott a Szikszó – Majális 2012 rendezvényen , ahol délelőtt főző és sütemény versenyt rendeztek, délután  pedig szórakoztató műsoroknak tapsolhattak a kilátogatók.

A főzőversenyre 28 csapat nevezett be. A kiírás szerint azok vehettek részt a viadalon , akik   minimum négy fővel indultak   és   legalább tíz adag ételt állítottak a helyszínen elő.  A zsűrizés szempontjai között szerepel az étel egyedisége, íze, állaga, külleme.

A négytagú zsűrinek nem volt könnyű dolga az elbírálás során, hiszen fantáziadús, ízes, szép tálalású ételekkel versengtek a résztvevők.  Végül 39 ponttal ( a maximum 40 pont volt) az Ábel Szikszó csapata , a szikszói Tamási Áron utca egyik csapata győzedelmeskedett. Ők nyerték meg a Hell felajánlását, egy túra biciklit. De különdíjat kapott még az Ábel a rengetegben , a Szikszó  Rendőrőrs, és az Önkormányzati konyha csapata.

A süteményversenyen három kategóriában osztottak díjat. Torta kategóriában Budai Istvánné az Ördögi gesztenyével  nyert, krémes idény süteményben Taksás Miklósné a Színes epres szelettel, aprósütemény kategóriában pedig  Kígyó fészke fantázianévvel Kereki Józsefné.

A Hell ajándékát szintén egy túra biciklit azok között sorsoltak ki, akik válaszoltak a Szívvel Szikszóért kérdőívre. A kerékpárt Kiss Gabriella, a  Szikszói Vadméz Katolikus Ifjúsági kórus tagja, a Szepsi Suli tanítónője nyerte meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek