2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó Jegy és program támogató utalvány

Az országban egyedül álló módon segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata- tudtuk meg Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől. Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező-   2016. december 31-éig az  említett életkort   betöltött személy  20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap.  Az idén  ezer  forint értékű  úgynevezett  Építsük együtt Szikszót  utalványt is bevezetnek. Füzesséri  József arról beszélt :  a Szikszó Jeggyel  meghatározott helyi szolgáltatónál fizethetnek az érintettek. Az Építsük együtt Szikszót támogatói utalvánnyal   történő  bővítés  mellett az szólt,  hogy a helyiek  így  személyesen is tudják formálni a közösséget . Segíteni azt a  beruházást,azt a  rendezvényt , ami számukra fontos. Bár eddig is bevonták a civileket a városi fejlesztési irányok meghatározásába, ezzel a  formával még közvetlenebbül  alakíthatják a szikszóik a városuk életét.

A támogatói jegy ugyanis arra szolgál, hogy a város közérdekű ügyeit segítse.  A  jeggyel rendelkezők  bárkinek-  civil szervezetek,  intézmények, , magánszemélyek-  odaadhatják azt,  aki olyan kész programmal áll elő, ami a városban élőket szolgálja.

Füzesséri József meggyőződése :  a  támogatói jegy  megindít majd egy párbeszédet is a generációk között. A szülőkkel, nagyszülőkkel együtt beszélhetik meg a gyerekek a programokat, hiszen az idén kísérletképpen a 62 év felettiek körében osztják ki.

És hogyan lesz ebből  fejlesztésekre  fordítható összeg ?  A jegyek összegyűjtése szeptember 15-ig tart, és ezután történik majd  a kifizetés a gyűjtők számára  arra a célra, amit a jeggyel rendelkezők támogattak.

Füzesséri József arról beszélt: Szikszó gazdaságilag megerősödött az elmúlt időszakban. A település ipari területe és ipari parkja kelendő a befektetők számára , egyre több beruházó dönt Szikszó mellett. A városvezetése számára fontos az idősek támogatása, hogy ily módon is megköszönjék számukra egy élet munkáját. Ezért is döntött úgy Szikszó képviselőtestülete  , hogy  2017-ben újra bevezetik ezt a támogatást.

A Szikszó Jeggyel  a jogosultak különféle szolgáltatásokat fizethetnek. Használhatják kommunális és föld  adó megfizetésére, amelynek a befizetési határidejét meghosszabbította június 30-áig az önkormányzat. Vásárolhatnak vele  a Szikszó Menza Kft-nél és a szociális szövetkezetnél , fizethetik a vízdíjat július 1-e után  ÉRV Zrt-nél , rendelhetnek szolgáltatást belőle a Szikszó Centrum Kft-nél , de használhatják fizetésre  a  Szikszói Városi Intézményműködtető Központnál. A Szikszó Jegyet csak a jogosult, vagy  a közeli hozzátartozója használhatja fel.   A jegyeket legkésőbb áprilisban kezdi meg kézbesíteni a polgármesteri hivatal .

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek