2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Szerdától hőségriasztás van érvényben

Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedd délután az MTI-vel. A legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás vasárnap éjfélig lesz érvényben. Miskolc ennek kapcsán a következő intézkedéseket lépteti életbe:


Vízosztás, párakapu

A MIVÍZ Kft. munkatársai ivóvizet osztanak csütörtöktől vasárnapig, 10.00 és 15 óra között a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és a Búza téren. Ezeken a helyeken párakapukat is felállítanak.

Este 8-ig tartanak nyitva a strandok

A Selyemréti strandfürdő minden nap hajnalban, 4:30 órakor nyit és este nyolc óráig várja vendégeit. A Miskolctapolcai Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő 9-től 20 óráig tart nyitva. A pénztárakat egy, míg a medencéket minden miskolci strandon a nyitvatartási idő vége előtt fél órával zárják.

Tovább üzemelnek a szökő- és ivókutak

A szökőkutak többsége már reggel 8-tól – a Hősök tere és az Erzsébet téri 11 órától – este 9-ig működik, és azon ivókutak, amelyek nem nyithatók-zárhatók, csütörtöktől reggel 8-tól este 9-ig, vagy folyamatosan üzemelnek. Így kristálytiszta ivóvizet adnak Miskolc ivókútjai: a Szent István téren, a Széchenyi utcán (Centrum), az Avasalja utcán (Jézus kútja), a Szinva teraszon, a Pattantyús utcai játszótéren, a Népkertben; a miskolctapolcai Pazár István sétányon, a városrész parkjában és a Hejő-ligetben. Egész nap működik az ivókút a Diósgyőri várnál, a LÁÉV kisvasút lillafüredi végállomásán, a városrész buszvégállomásán és a központi parkolóban; valamint a Csanyik-völgyben és az Árpád és Kurucz utcai játszótéren.
A főbb közlekedési utakon – a városrészekben és a belvárosban – csütörtök délután megkezdik az útlocsolást egészen vasárnapig, az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően.

Védőital, több pihenőidő

A városi vállalatok is kiemelten figyelnek ilyenkor a munkavállalókra. A hőség elleni védelmükre – az előírásnak megfelelően – biztosítják a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az megfelelő mennyiségű védőital, több pihenőidő vagy korábbi munkakezdés.

Aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben.

A Miskolcon igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája megtalálható a város honlapján<http://www.miskolc.hu/elet-a-varosban/varosinformacio/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre>.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek