2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Szép barcikai sikerek az országos tűzoltó szakmai döntőben

Kazincbarcika – A szeptemberi Országrészi Szakmai Vetélkedőn elért második – és egyben továbbjutást érő – helyezése után a bajai döntőben is szépen helyt állt a Kazincbarcikai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság csapata.

 

Baján rendezték meg a hivatásos önkormányzati, önkéntes köztestületi, valamint létesítményi tűzoltóságok, illetve a veszélyhelyzeti felderítő csoportok országos szakmai versenyének döntőjét. A rangos megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltási és Polgári Védelmi Főfelügyelősége szervezte. A döntőben négy kategóriában nyolc hivatásos tűzoltóság csapata küzdött meg egymással, közöttük voltak a barcikai lánglovagok is.

– Elmondhatjuk, hogy a Kazincbarcika Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság csapata szép sikerrel zárta a rangos szakmai versenyt – mondta Nagy István tűzoltó parancsnok.

– A mienk a hivatásos tűzoltó kategóriában indultak; először vezetéstechnikai-ügyességi pályát, majd két további helyszínen komplex gyakorlati feladatsort kellett leküzdeni a csapatoknak. Az első szimuláció során egy közúti balesetből adódó műszaki mentést hajtottak végre a srácok: a gépjárműbe és a gépjármű alá szorult sérültek kimentését és újraélesztését kellett megoldaniuk. A második gyakorlati feladat alkalmával egy kétszintes használaton kívüli ipari létesítményben keletkezett „valós” tűzeset oltásával kellett megbirkózniuk, itt két sérült személy felkutatását is meg kellett szervezni. A csapat – Bakó István, Bodor Péter, Czövek Károly, Hanász Ferenc, Lovas Zoltán, Tasnádi Tamás és Tajnai Zsolt – szépen helyt állt, büszke vagyok a fiúkra, eredményükkel beírták magukat a Parancsnokság történelmébe – mondta a barcikai lánglovagok vezetője.

A csapat mellett egyéniben is örülhettek egy nagyszerű sikernek: Czövek Károly tűzoltó törzsőrmester gépjárművezető kategóriában második helyezést ért el.

A sikeres és eredményes felkészüléshez nyújtott segítségért két vállalkozónak is köszönetet mondott a parancsnok.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…