2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Százmillió forint kultúrára

Százmillió forint kultúrára

Százmillió forint kultúráraA szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár által a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra (TIOP) benyújtott pályázat 68,5 millió forinttal támogatja minőségi könyvtári szolgáltatások kialakítását.

A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár vezetésével működő, Megyaszó, Mád, Taktaharkány, Taktaszada Tiszalúc, Legyesbénye összefogásával létrejött konzorcium sikeres pályázatának eredményeként lehetővé válik a könyvtárak adatbázisainak egységbe foglalása, korszerű vonalkódos kölcsönzés kialakítása.

Az elkészülő honlap megteremti annak lehetőségét, hogy a könyvtárak zárva tartása ideje alatt is tudnak keresni a könyvtár adatbázisaiban és előjegyzést vehetnek fel más személy által kölcsönzésben lévő dokumentumokra is.
Digitális feldolgozásra kerülnek a helyismereti anyagok és a helyismereti cikkgyűjtemények,
bővül a jelenlegi számítógép állomány, továbbá akadálymentessé válnak a könyvtári épületek.

További nyertes pályázatként a Társadalmi Megújulás Operatív Programnak (TÁMOP) köszönhetően több mit 30 millió fordítható
digitális kompetencia-fejlesztésre, szakkörök szervezésére, tehetségfejlesztő foglalkozások, táborok megtartására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…