2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Szárazlábas túrák és karbantartás

2019. január 21 – 31. között zárva a Miskolctapolca Barlangfürdő

Az utóbbi évek gyakorlatához hasonlóan idén januárban is karbantartási munkák miatt rövid időre bezár a Miskolctapolca Barlangfürdő. Ilyenkor a fürdőt nem csak bezárják, hanem különleges keretek között megnyitják az érdeklődők előtt: ekkor van lehetőség száraz lábbal bejárni a barlangrészeket, – járatokat, és belesni a kulisszák mögé.

 Ellenőrzés, javítás

A vendégek teljes biztonsága érdekében évről-évre visszatérő feladat a barlangi rész sziklafalazatának ellenőrzése, javítása. A munkát minden esetben alpintechnikai módszerrel és kézi szerszámokkal végzik. A szükséges javításokhoz habbetont használnak, melynek színe nem tér el a sziklafalétól.

A karbantartás egyik különleges és visszatérő része az elmozdulások ellenőrzése, mérése. A kapott eredményeket a szakemberek összehasonlítják az előző évek adataival, és ebből következtetnek arra, volt-e mozgása a barlangnak, a hegynek. Ebben az időszakban a Barlangfürdő területén lévő termálkút karbantartását is elvégzik a szakemberek.

 

A munkavégzés ideje alatt, 2019. január 21 – 31 között a fürdő és gyógyászati részlege, az Aquaterápia is zárva tart, csak a különleges, száraz lábas túrák idejére nyit ki. 2019. február 1, péntek reggel 9:00 órától viszont újra a megszokott miskolctapolcai Barlangfürdő várja vendégeit.

Száraz lábbal a Barlangfürdőben

 

Ebben az évben is rendeznek gyalogtúrákat a Barlangfürdő karbantartási munkálatai idején. Január 25-én, 26-án és 27-én – pénteken, szombaton és vasárnap – várják azokat, akik kíváncsiak arra, milyen Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője, úgy, hogy a medencék szárazak, és sétálni lehet a barlangi járatokban. Sokan évről-évre visszatérnek erre a különleges túrára, mert teljesen új élményben van részük. A program során a résztvevők bepillantást nyernek a „barlangfalak” mögé is, feltárul a létesítmény rejtett világa, képet kapnak a fürdő üzemeléséről, és bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem.

 

A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Jelentkezni 2019. január 24-ig, 9 és 16 óra között a +36-46/560-030-as telefonszámon lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…