2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Számadás a múltról és a jelenről – Megjelent a Számadó

Egyelőre csak online, de már elérhető a Számadó, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiadványa. A városháza szakemberei azért állították össze a 24 oldalas füzetet, hogy mindenki közérthető, egyszerű, átfogó képet kaphasson Miskolc pénzügyeiről és gazdasági helyzetéről, hogy a miskolciak tisztában legyenek a város gazdasági, pénzügyi tényeivel.

A kiadvány célja, hogy bemutassa, hol tart ma a város, hogy mindenki számára világossá és átláthatóvá váljon, mi történt az elmúlt évben Miskolc pénzügyeinek terén. Célja, hogy bemutassa, milyen örökséget vett át 2019 őszén a városvezetés, mi történt azóta és milyen nehézségekkel, kihívásokkal kell megküzdenie a város szakembereinek ma.

A kiadványban található táblázatok és grafikonok Miskolc Megyei Jogú város Önkormányzatának adatait, a Miskolc Holding Zrt. adatait, valamint a tagvállalatok adatait használják forrásként.

A rendhagyó kiadványt a város a következő 20 napban igyekszik majd eljuttatni minden miskolci háztartásba, de mától a teljes tartalom elérhető a miskolc.hu/szamado oldalon.

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere és a Velünk a Város frakció több mint egy évvel ezelőtt vették át Miskolc vezetését. Nehéz helyzetet örökölve: jelentős hiányt, tetemes kötelezettségállományt, rosszul működő pénzügyi rendszert, pazarló Holdingot, miközben növekvő feladatmennyiséggel, kiszámíthatatlan költségvetési környezetben kellett dolgozniuk az elmúlt időszakban.

A COVID 19-járvány tovább rontotta mindannyiunk életét, így a városét is. Az elvont gépjárműadó, az ingyenes parkolás miatt kiesett bevételek, az elmaradó buszbérlet -és jegybevétel, a csökkenő iparűzési adó, a közösségi közlekedés támogatásának megszüntetése, az elvett iparűzésiadó-bevételek olyan problémákat okoznak a város gazdálkodásában, amelyeket embert próbáló feladat megoldani. A városvezetés azonban azon dolgozik, hogy megtalálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel a vírus és a központi szabályok okozta károk együttesen enyhíthetők

A város új vezetése 2019 őszén nyitott városházát ígért és számos jelentős lépést tett annak érdekében, hogy a város vezetés átláthatóbban működjön a miskolciak számára. Az országban is példátlan Számadó kiadvány ugyanezen célt szolgálja: láthatóvá és átláthatóvá tenni, miből és hogyan működött és működik Miskolc.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek