2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Startra kész a barcikai uszoda

Kazincbarcika – Hamarosan újra kinyit a helyi uszoda.

Kazincbarcika és Berente önkormányzata még június végén írta alá azt a megállapodást, melynek köszönhetően szeptemberben ismét megnyitja kapuit a városi fedett uszoda.
A létesítmény működését a jövőben a két helyhatóság közösen finanszírozza, az üzemeltető pedig a Barcika Art Kft.

Ütemtervnek megfelelően

A megállapodás aláírása után a szakemberek megkezdték a szükséges épületszerkezeti és gépészeti felújításokat, kialakították az üzemeltetéshez szükséges környezetet, hogy a próbaüzemre minden rendben legyen.
Az új eszközök, mint például a sávelválasztó kötélzet, szauna tartozékok, egyéb kiegészítő berendezések folyamatosan érkeznek, s az épület csinosítgatása, komfortosabbá tétele is ütemtervnek megfelelően halad.
Az állagmegóvás és karbantartás mellett a tizenöt éves épület komplex felújítását is tervezi a városvezetés, erre európai uniós pályázatot adtak be, melynek elbírálása folyamatban van.
A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda nevet viselő létesítmény teljes üzemeltetési struktúrája is elkészült, ebben – a megállapodásnak megfelelően – hat berentei lakos kap munkát, kiválasztásuk már megtörtént. A többi munkavállaló esetében speciális a helyzet: ugyanis a bezáráskor az uszodában dolgozó szakemberek, speciális feladatot ellátó munkavállalók egyrésze jelenleg is a Barcika Centrum cégcsoporton belül dolgoznak. Az uszodai álláshelyek betöltésekor elsősorban rájuk és az egykori munkavállalókra számít az új üzemeltető; olyanokra, akik rendelkeznek megfelelő végzettséggel, képzettséggel, rutinnal és gyakorlattal egy-egy speciális vagy általános munkakör ellátása kapcsán. Az álláshelyek betöltését illetően folyamatosak az állásinterjúk és egyeztetések; a tervek szerint szeptember 10-éig valamennyi munkakör betöltésre kerül.
A próbaüzem keretében rövidesen indul a vizespróba, ennek végeztével, szeptember 30-tól az úszni vágyó közönség előtt is nyitva áll majd az uszoda.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…