2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Semmi nem késő, még az SZJA bevallás is pótolható

Semmi nem késő, még az SZJA bevallás is pótolhatóA 2008 évi jövedelmek számbavételéről az SZJA bevallás benyújtási határideje már régen lejárt. Az egyéni vállalkozóknak és az ÁFA fizetésére kötelezett magánszemélyeknek 2009. február 25-ig, a magánszemélyeknek 2009. május 20-ig kellett bevallásaikat benyújtaniuk.
Ezen utóbbi időpontig kellett az egyszerűsített bevallást választóknak is a kiküldött ajánlatokat visszaküldeniük.


Felhívjuk azok figyelmét, akik SZJA bevallásaikat még nem nyújtották be, hogy azokat minél hamarabb pótolják. A bevallások pótlására használható a 0853 sz. bevallási nyomtatvány, ami letölthető az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) és az ott található program segítségével egyben ki is tölthető, vagy a nyomtatvány Igazgatóságunk ügyfélszolgálatain, papíralapon beszerezhető.

Azok, akik valamilyen rajtuk kívül álló ok miatt nem tudták határidőre elkészíteni a bevallást, a késedelemre okot adó körülmény megszűnését követő 15 napon belül pótolva a bevallásukat, és azzal egy időben igazolási kérelmet is előterjesztve mentesülhetnek a bevallási késedelem miatti mulasztási bírság alól. Az igazolási kérelemben meg kell jelölni a késedelem okát és csatolni kell a késedelmet igazoló iratokat.

A bevallási kötelezettség elmulasztása – de ki nem mentett késedelem esetén is – az adóhatóság mulasztási bírságot szabhat ki.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek