2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Sem jogi értelemben, sem tényszerűen nem valósult meg plágium

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ezúton tájékoztatja Miskolc lakosságát, és a széles nyilvánosságot, hogy a 2020.augusztus 28-i Közgyűlés elé tárt Gazdasági Programjában nem valósult meg sem jogi értelemben, sem tényszerűen plágium.

 

Plágium csak szerzői művek esetében értelmezhető, így fogalmilag kizárt, hogy a Gazdasági Program keretei között megvalósuljon, mert az nem szerzői mű, hanem egy tényfeltáró és stratégiai lehetőségeket összegző munkaanyag.

 

A Polgármesteri Hivatal szövegazonosság-vizsgáló módszerrel részletesen megvizsgálta a Gazdasági Programot, és megállapította, hogy az abba beemelt szövegrészek egyrészt saját, önkormányzati tartalmak, szakmai definíciók, ténymegállapítások és kormányzati anyagokra történt hivatkozások, másrészt Polgármester úr választási programjának elemei.

 

A méltatlan támadás kapcsán a Hivatal munkatársai összevetésként előkeresték az előző városvezetés által összeállított, és az előző Közgyűlés által elfogadott, 2014 és 2019 közötti ciklusprogramot, és azt tapasztalták, hogy az ugyancsak forrásmegjelölés és forrásjegyzék nélkül készült el.

Miután a Gazdasági Programnak sem nem előírt, sem nem szükséges eleme a forrásmegjelölés és a forrásjegyzék, ezért nagy valószínűséggel ilyen okok miatt nem kifogásolta meg korábban senki sem az előző városvezetés gazdasági programját; és más városok gazdasági programja sem tartalmazza.

 

A fent részletezett tények ellenére Veres Pál polgármester úr személyes utasítására a gazdasági programot összeállító munkatársak mégis elkészítik és a Gazdasági Programhoz csatolják a forrásjegyzéket.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a Gazdasági Programmal szemben sem a szakbizottsági üléseken, sem a szakértői egyeztetéseken, sem a Közgyűlésen nem merült fel érdemi kifogás, ezért a Hivatal az elkészült forrásjegyzékkel kiegészítve azt újra a Közgyűlés elé terjeszti.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala sajtóhelyreigazítási eljárást kezdeményez minden olyan sajtóorgánummal szemben, amely tévesen tájékoztatta a közvéleményt ebben az ügyben.

 

A kérdést Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala ezzel lezártnak tekinti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…