2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY2010. március 31-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázat keretében benyújtásra kerülő „Központi sebészeti, technológiai tömb építése, és a kapcsolódó épületek rekonstrukciója” című fejlesztési projektjének véleményezéséről.

Kormos Dénes az MSZP frakcióvezetője a mai napon a Közgyűlés vezetését teszi felelőssé, azért mert az ülés a közgyűlési tagok kis létszáma miatt határozatképtelen volt.

Szeretném mindenekelőtt leszögezni, az, hogy az ülés eredménytelenül zárult, nem a Fidesz frakció hibája. Hiszen az MSZP frakció tagjai sem vettek részt teljes létszámmal az ülésen.

Amikor a MISEK Kft. vezetése megkeresett, azzal a kéréssel, hogy Közgyűlés elnökeként támogassam a pályázatot megtettem, hiszen támogatói nyilatkozatott adtam a pályázat beadásához. Amikor közölték, hogy közgyűlési határozat szükséges, összehívtam a közgyűlés tagjait. Ezért nem értem Kormos Dénes frakcióvezető úr azon kijelentését, miszerint mi akadályozzuk a kórház további fejlesztését. Az én jó szándékom abból is látszott, hogy 2 óra alatt kétszer is összehívtam a közgyűlést. Az, hogy a létszám nem volt elegendő nem az én felelősségem. Hiszen ha megnézzük, az MSZP frakció tagjai közül először 14-en, majd másfél óra múlva 17-en vettek részt az ülésen, a 27 főből. Ennek tükrében elmondhatjuk az MSZP frakció tagjai nem vették komolyan a frakcióvezetőjük azon hívását, melyben kérte őket az ülés részvételére, hiszen ha ők jelen vannak, akkor a közgyűlés határozatképes lett volna.

Frakcióvezető úr azon kijelentését, miszerint a FIDESZ csak szóban támogatja az egészségügyet, cselekedetben pedig az ellentétét mutatja, csak annyit mondanék: az elmúlt 8 évben az egészségügy még ilyen rossz állapotban, mint amilyenben most van, még soha nem volt. Ez pedig nem a FIDESZ hibája, hiszen 8 éve MSZP-s kormánya van az országnak. A döntéseket pedig az MSZP-s vezetők és tagjaik hozták a parlamentbe.

 

Miskolc, 2010. április 1.

Tisztelettel:

Dr. Ódor Ferenc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek