2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Rövidesen új köntösben a Pollack bölcsi Kazincbarcikán

110 millió forint összegből új köntösbe bújik a kazincbarcikai I. számú Bölcsőde. A Pollack Mihály úton található 40 éves épület az Európai Unió által támogatott sikeres projektnek köszönhetően kívül-belül megújul.

Az év elején elkezdődött beruházás az ütemtervnek megfelelően halad: befejeződött a homlokzat és a födém hőszigetelése, beépítették a takarékos külső nyílászárókat, kicserélték a fűtőtesteket, korszerűsítették a vizesblokkokat, és az egyik épületszárny átalakítása is elkészült.

– Ennek köszönhetően új foglalkoztatóval és csoportszobával gazdagodtunk, ami a törvényi változások következtében nem 20, hanem 24 fős férőhely kapacitás bővítést is jelent – mondta Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

– Gyönyörű lett minden, nagyon elégedettek vagyunk és várhatóan 1 hónap múlva már teljes pompájában tündököl a megújult “Pollack bölcsi”. Nekünk ez óriási öröm, hiszen az 1972-ben átadott épületen az elmúlt közel 4 évtizedben szinte semmilyen felújítás nem történt, így ez a beruházás óriási előrelépést jelent a gondozottak, a szülők és az itt dolgozók számára egyaránt – mondta az igazgatónő.

Jelenleg a külső falak színezése folyik, épülnek az akadálymentes parkolók és a bejutási útvonal mozgáskorlátozottak számára is megfelelő átalakítása történik. Ezt követően még a korszerűsített fűtés központi rendszerre való rácsatlakozását végzik el a szakemberek, s nyár derekára várhatóan minden kivitelezési munka befejeződik.

A 110 milliós beruházást az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap 96 millió forinttal támogatja.

Képforrás: Timpanon

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …