2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ron Werber Miskolcon – Nem engedjük vissza a kanadai romákat

Kanada nem küldhet Miskolcra senkit! – jelentette ki Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere annak kapcsán, hogy a kanadai nagykövetség tegnap arról tájékoztatta a város vezetését: nagyszabású médiakampányt indít Miskolcon a megváltozott bevándorlási szabályokkal kapcsolatban. Kriza Ákos a kanadai kormány akcióját felháborítónak tartja, különösen úgy, hogy a döntésük előtt nem tájékoztatták sem őt, sem mást: csupán egy e-mailt kapott hétfőn este amiben már a kész tényeket közölték.

A polgármester kijelentette, elég volt abból, hogy egyesek azt gondolják, Miskolccal, a miskolciakkal bármit meg lehet tenni. Az eredeti probléma – a fészekrakók ügye – nem új keletű kérdés. Nem mi költöztettük be őket a városba, de a problémát amit jelentenek, mi fogjuk megoldani. Ebből nem engedek! – hangsúlyozta a polgármester. Kanadai és jobbikos riogató kampány ide vagy oda, addig és annyit dolgozunk, ameddig és amennyit kell mindaddig, ameddig a fészekrakók ki nem költöznek, mert ezt várják el tőlünk a miskolciak, és csak ez lehet az út a biztonságos Miskolc megteremtéséhez.

Dr. Kriza Ákos azt is kijelentette: megalázó és gusztustalan az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik. Elmondta: sorozatosan kapjuk azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat hozunk helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek. A miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel és igen, vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta a városban élnek és dolgoznak. Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban. A szocialisták nem átallnak az agymosásban odáig elmenni, hogy azt terjesztik, románul beszélünk a közgyűlésben, és az önkormányzat hivatalában. A polgármester ezzel folytatta: „igen, jól hallják, most is románul beszélek, örülök, hogy ilyen szépen le is tudják jegyzetelni. A közgyűlésben is románul beszélünk, sőt, az ellenzék is románul beszél a közgyűlésben, csak nem veszik észre.”

Nem volt elég a 2004. december 5-ei gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen? Megint románoznak, mint annak idején? – tette fel a a kérdést ezután Kriza Ákos. Miskolc a szocialistáknak emblematikus hely. Ne legyen illúziónk, azzal kapcsolatban, hogy bármilyen eszközt meg fognak engedni maguknak, hogy a város irányítását visszaszerezzék, és újra kezelhetetlen tartozást halmozzanak fel. Majd így folytatta: lehet, a város gazdasági rendbetételét is románul tettük? Vagy azt a 36 milliárd felhalmozott tartozást, amely minden miskolci hétköznapját kis híján megnyomorította, románul fogjuk rendbe rakni? Azt hogy nem 17 milliárd adósságot, hanem közel 19- et vállal át az állam, azt is románul értük el?

Mindezek után, Kriza Ákos kijelentette: utoljára kéri a szocialistákat, hagyják abba Miskolcon a magyarok listázását. A szocialisták más esetekben tiltakoztak a listázások ellen: aljas, kirekesztő fasiszta módszernek nevezve azt. Engedjék meg, hogy- továbbra is magyarul – megismételjem: utoljára kérem, a miskolci szocialistákat hagyják abba a szerintük ilyen vagy olyan magyarok listázását.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek