2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Romlott csokit hozott a tiszafüredi mikulás

Egy bejelentés alapján csaknem negyedmillió forint értékű lejárt szavatosságú, romlott csokoládét foglaltak le a közelmúltban a helyi piacon az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai.

Az árusokat és portékájukat december 04-én egy korábbi vásárlójuk ismerte fel és tett róla bejelentést az Ózdi Rendőrkapitányságra. A bejelentés szerint két nappal korábban az ónodi vásárban adott el ugyanazon tiszafüredi házaspár lejárt szavatosságú, romlott csokoládét, melyen mint utóbb kiderült élősködők is voltak.

Az ózdi piacon megtartott ellenőrzés során a járőrök átvizsgálták az árusok gépkocsiját, melyből több olyan termék is előkerült, melynek le volt járva a szavatossága, köztük az a márkájú csokoládé is, melyből a sértett már korábban bevásárolt.

Az intézkedés eredményeként a rendőrök csaknem negyedmillió forint értékű édességet foglaltak le a tiszafüredi házaspártól, egyben velük szemben rossz minőségű termék forgalomba hozatala, valamint jogosulatlan kereskedés miatt kezdeményeztek eljárást a Fogyasztóvédelmi Hatóság illetékes területi szervénél.

A lefoglalt édességek érdekességeként említhető, hogy a csokoládék között volt olyan is, amelyek szavatossága már nyolc éve, 2002-ben járt le.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közelgő ünnepi bevásárláskor körültekintően járjanak el. A szavatossági jogok érvényesíthetősége érdekében részesítsék előnyben a hivatalos engedéllyel rendelkező árusokat, illetve elárusítóhelyeket!

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek