2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Roadshow: Új Széchenyi Terv

Elindult az Új Széchenyi Terv. Január 17-től, már pályázhatók az első csomagok, de március 1-től, a második lépésben lesz beadható a legtöbb pályázat, elsősorban a vidéki kis- és középvállalkozások részére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Megújuló fejlesztéspolitika” című országjáró körútjának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állomása ma a miskolci Városháza Díszterme volt, ahová vállalkozások vezetőit invitálták.

Szilágyiné Baán Anna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára köszöntötte a megjelenteket, majd Kriza Ákos polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Szerinte az Új Széchenyi Terv pontosan azokat a fejlesztési pontokat tartalmazza, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Miskolc végigjárja azt az utat, amelyen más városok már megelőzték.
Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára kiemelte, hogy az országjáró körútnak az a célja, hogy minél  több vállalkozóval találkozzanak. Azt hangsúlyozta, hogy számtalan olyan lehetőség van a Széchenyi Tervben, amelyben Miskolc együtt tud dolgozni az országgal. Fontos, hogy a közösségi és az egyéni érdekek találkozzanak, és hogy azok a vállalkozások, amelyek fejleszteni szerettek volna, és eddig nem jutottak forráshoz, most megtehessék. Ha ezt nem teszik, akkor nem jönnek létre munkahelyek, és a vállalkozások megerősítése nélkül a gazdaság sem erősödhet meg.
Molnár Ágnes hozzátette, hogy a Széchenyi Terv is nagy lendületet hozott annak idején, de a most meghirdetett Új Széchenyi Terv ettől sokkal nagyobb volumenű.
Kanzsalics Eszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a pályázati rendszer változásairól beszélt. Az egyszerűsítés kapcsán kiemelte, hogy nyolc oldalasra csökkent a korábban jóval terjedelmesebb pályázati adatlap. Gyorsítottak az eljáráson is. Az induló csomagban 93 pályázat szerepel, 1100 milliárd forint értékben. A teljes (2011 és 2013 közötti) időszakra 2020 milliárd forint uniós támogatás és további jelentős hazai forrás áll rendelkezésre a hazai kis- és középvállalkozások számára.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek